Brčko: Još nema pravde za borce

U Grbavici kod Brčkog služen je parastos u znak sjećanja na svirepo ubistvo 13 zarobljenih boraca Vojske Republike Srpske. Optužnica nema ni nakon 25 godina.

Bosna i Hercegovina 08.03.2018 | 22:42
Brčko: Još nema pravde za borce
Na groblju u Grbavici kod Brčkog danas je služen parastos u znak sjećanja na 8. mart 1993. godine kada su na najsvirepiji način pripadnici tzv. Armije BiH u selu Boderište masakrirali i pobili 13 zarobljenih srpskih boraca.

Iako su okolnosti ovog masakra dobro poznate i dokumentovane, a predmet prije dvije godine proslijeđen Tužilaštvu BiH, optužnice još nisu podignute.

Zločin nad Grbavičanima koji prolazi nekažnjeno, još jedna je potvrda da u BiH nema pravde za sve, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić.

Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, rekao je da i u narednim godinama stradali Grbavičani neće biti zaboravljeni i da će i buduće generacije znati za veliku žrtvu koju su dali borci iz ovog kraja.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić istakao je da je poražavajuće što se na ovom mjestu svake godine ponavlja kako žrtve iz Grbavice čekaju pravdu, iako se pominju i konkretni izvršioci, a pomaka u istrazi nema.

Polaganjem vijenaca i cvijeća, kao i parastosom pred spomenikom u Grbavici odata je počast za 65 poginulih borca Vojske Republike Srpske iz ovog i okolnih naselja, čija se imena nalaze na zajedničkom spomen-obilježju.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar