Анализа: Перестројка! Или на француском - ПСЖ!

Пре годину дана Барселона је с оних 6:1 започела рушење Пари Сен Жерменовог првог дрим-тим система, да би Реал пре пар дана онеспособио и верзију 2. 0. Ствар је јасна, мора се на фабричка подешавања. Идемо све изнова. . .

Фудбал 11.03.2018 | 00:00
Анализа: Перестројка! Или на француском - ПСЖ!
Перестројка! Или на француском - ПСЖ! Елиминацијом од Реал Мадрида у Паризу почиње нова ера. Пројекат звани Лига шампиона још једном је пропао, доживео фијаско, далеко од свог финала, па је пребогати газда Насер Ал Келаифи одмах наредио реновирање тима. Колико летос, када су долазили Нејмар и Мбапе, сматрало се да су Свеци склопили шампионски мозаик, међутим, испоставило се да је париска дружина и даље миљама далеко од трона. Оног европског, наравно. 

Пре годину дана Барселона је с оних 6:1 започела рушење Пари Сен Жерменовог првог дрим-тим система, да би Реал пре два дана онеспособио и верзију 2.0. Ствар је јасна, мора се на фабричка подешавања. Идемо све изнова...

Медији у Француској данас пишу какве то све измене чекају ПСЖ, наводећи да овај тим већ четири године не успева да пробије баријеру звану четвртфинале ЛШ. Паризијен констатује да је то јасна смерница - ово није екипа за највише домете. Играч кога су сви одреда пре само неколико месеци хвалили - Дани Алвеш, први се нашао на тапету. Каже се како његова сјајна техника не може да покрије бројне друге недостатке, што је врло лепо показао двомеч са Мадриђанима. Такође, исти лист наводи да Алвеш гуши даљи напредакТомаса Менијеа. Један од главних проблема у случају његовог одласка, подвлачи Паризијен, могло би да буде незадовољство прве звезде екипе - Нејмара. Јер познато је да су њих двојица у изузетним односима. Када се говори о замени за Данија Алвеша најчешће се може чути име Бразилца Фабиња из Монака, као поливалентог играча, који би могао да покрива више позиција на свом делу терена.

И док се Белгијанац Меније помиње чак и као прво решење на десном боку, лева страна је комплетна за ремонт. Јури Берчиче је, кажу, промашај, а Курзава нема квалитет да буде опција 1. Први тип за лето је Алекс Сандро из Јувентуса. Бивши играч Порта већ дуже време најављује одлазак из Торина јер жели јача примања. Ово би била једна од реалнијих опција, чини се...

Најмање промена требало би да буде на централним позицијама у одбрани, пошто готово сви француски медији виде Маркињоса и Кимпембеа као стартере од лета.  

Зато је везни ред тотално друга прича. Иако је реално далеко најмање име, највеће шансе да задржи своје место у тиму има Адријен Рабио. Спортски директор Енрике Антеро на почетку сезоне скренуо је пажњу и газди и тренеру Емерију - које то више неће бити, сасвим је извесно - да ПСЖ уколико жели да постане велики мора да буде препознатљив и по неком свом производу. Рабио је дете клуба и помиње се чак да би могао да понесе траку, међутим, више о његовој судбини знаће се када нови тренер буде именован. Управо због тога 22-годишњи везиста одуговлачи с потписом новог уговора. Ако му обећају да ће и даље имати минутажу - остаће без дилеме. И у таквој ситуацији Рабио је најближи месту у тиму, а онда то довољно говори колико су заправо сви остали несигурни. 

Тијаго Мота, од раније је познато, иде у пензију, Лас Дијара доведен је да покрпи тренутне рупе, док се од продаје Ди Марије и Пастореа очекује озбиљна "подршка" у борби против "фер-плеј закона УЕФА". Ло Селсо би требало да остане, Дракслер и Верати вероватно ни сами не знају шта ће бити кроз два-три месеца... 

Ако је тачно оно што даље пише Паризијен, онда су очекивања очекивања Парижана поприлично нереална када су у питању појачања за средњи ред. Ракитић и Канте у пакету? Баш звучи као немогућа мисија... Али ко зна. Зар је неко веровао да ће Нејмар пристати?        

И навала напослетку. Тешко, баш тешко и у домену је теорије да после свих размирица са Нејмаром, Уругвајац Единсон Кавани остане на Парку принчева. Милиони од његове продаје такође ће добро доћи да се на лето исплати Монако за трансфер Килијана Мбапеа. А управо млађани Мбапе и Нејмар дочекаће у августу трећег члана навалне тројке. Да ће доћи врхунски голгетер не сумњамо. Да ли ће то бити Роберт Левандовски или Хари Кејн, како пишу Французи, тренутно је сулудо нагађати. Као трећа опција помиње се иМауро Икарди, али о том потом. То ће вероватно бити посластица последњег дана летњег прелазног рока.    

И на крају, али не најмање важно, штавише суштина - ко ће бити нови тренер? 

Узалуд сва писанија док Келаифи не одабере ко је прави човек за клупу. За већину најављених послова чекаће се амин новог тренера, уколико се ради о озбиљном, топ стручњаку, у шта не треба сумњати. Подсетимо, данас је Екип објавио како у уторак крећу преговори са Антониом Контеом, а дан пре помињали су се као опције и Луис Енрике, Карло Анчелоти, Маурисио Покетино... Да ли и вама Пеп Гвардиола и ПСЖ тренутно звуче као научнофантастична комбинација?   

Колико би овај перестројка могла да кошта остаје нам само да нагађамо. Прецизна је (да ли и реална, питања је) она у колони приходи. Паризијенова рачуница каже да би Пари Сен Жермен на осам највећих трансфера могао да инкасира око 240.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар