Скијаш Алберто Томба на Јахорини

Прослављени италијански скијаш Алберто Томба оцијенио је данас да се Олимпијски центар "Јахорина" сврстао у сам врх најбољих ски-дестинација у Европи и свијету.

Босна и Херцеговина 08.03.2018 | 13:35
Скијаш Алберто Томба на Јахорини
- Врло сам срећан што сам овдје на олимпијској планини Јахорини и одлично је бити дио ове групе која окупља пријатеље Јахорине и љубитеље скијања. Дочекала ме предивна и пријатељска атмосфера, а ово скијалиште је на истом нивоу као и неки од најбољих европских и светских ски-центара - рекао је Томба на конференцији за новинаре на Јахорини.

Он је изразио задовољство што му је организатор указао част да у суботу, 10. марта, отвори "Трку познатих пријатеља Јахорине", те да потом разговара са својим обожаваоцима и љубитељима скијања.
 
Према његовим речима, то је диван догађај који га подсјећа на Зимске олимпијске игре /ЗОИ/ у Сарајеву 1984. године, али и на дане када је почињао богату скијашку каријеру и када је упознао великог југословенског скијаша Бојана Крижаја.

Новинарима се обратио и Крижај, који је истакао да Јахорина увијек код њега буди лијепе емоције.

- Радујем се доласку на Јахорину и подржавам правац којим је кренуо Олимпијски центар, тако да се може очекивати да ова дестинација доживи ренесансу, ако буде настављено са улагањима, и да успјешно парира највећим свјетским скијалиштима - поручио је Крижај.

Он је захвалио свима који су допринијели да Јахорина врати олимпијски сјај.

Крижај је подсјетио да је на Јахорини 1987. године побиједио легендарног Ингемара Стенмарка и освојио Велики кристални глобус, што је за њега највећи спортски успех, мада му је жао што није био освајач олимпијске медаље за ЗОИ `84, што је тада пошло за руком његовом колеги и пријатељу Јури Франку.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић истакао је да је за организовање "Трке познатих пријатеља Јахорине" заслужан тимски рад Олимпијског центра, Туристичке организације Источно Сарајево, Удружења хотелијера Јахорине, све уз подршку кабинета председника Републике Српске Милорада Додика и пријатеља пројекта.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сло

08.03.2018 16:59

Томба је добар човек, и био је добар скијаш свих времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сло

08.03.2018 17:03

И још ово. Крижај је банкротирао.....цела Словенија то зна....али човек живи од успомена на YУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

08.03.2018 17:28

Да тацно. Јахорина је на 98 а Бјеласница на 99 од 100 дестинација. У... га Томба, ваљда су ти платили па морас...

ОДГОВОРИТЕ