Skijaš Alberto Tomba na Jahorini

Proslavljeni italijanski skijaš Alberto Tomba ocijenio je danas da se Olimpijski centar "Jahorina" svrstao u sam vrh najboljih ski-destinacija u Evropi i svijetu.

Bosna i Hercegovina 08.03.2018 | 13:35
Skijaš Alberto Tomba na Jahorini
- Vrlo sam srećan što sam ovdje na olimpijskoj planini Jahorini i odlično je biti dio ove grupe koja okuplja prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svetskih ski-centara - rekao je Tomba na konferenciji za novinare na Jahorini.

On je izrazio zadovoljstvo što mu je organizator ukazao čast da u subotu, 10. marta, otvori "Trku poznatih prijatelja Jahorine", te da potom razgovara sa svojim obožavaocima i ljubiteljima skijanja.
 
Prema njegovim rečima, to je divan događaj koji ga podsjeća na Zimske olimpijske igre /ZOI/ u Sarajevu 1984. godine, ali i na dane kada je počinjao bogatu skijašku karijeru i kada je upoznao velikog jugoslovenskog skijaša Bojana Križaja.

Novinarima se obratio i Križaj, koji je istakao da Jahorina uvijek kod njega budi lijepe emocije.

- Radujem se dolasku na Jahorinu i podržavam pravac kojim je krenuo Olimpijski centar, tako da se može očekivati da ova destinacija doživi renesansu, ako bude nastavljeno sa ulaganjima, i da uspješno parira najvećim svjetskim skijalištima - poručio je Križaj.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli da Jahorina vrati olimpijski sjaj.

Križaj je podsjetio da je na Jahorini 1987. godine pobijedio legendarnog Ingemara Stenmarka i osvojio Veliki kristalni globus, što je za njega najveći sportski uspeh, mada mu je žao što nije bio osvajač olimpijske medalje za ZOI `84, što je tada pošlo za rukom njegovom kolegi i prijatelju Juri Franku.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić istakao je da je za organizovanje "Trke poznatih prijatelja Jahorine" zaslužan timski rad Olimpijskog centra, Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Udruženja hotelijera Jahorine, sve uz podršku kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i prijatelja projekta.

(BN/Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

slo

08.03.2018 17:59

Tomba je dobar čovek, i bio je dobar skijaš svih vremena.

ODGOVORITE
Name

slo

08.03.2018 18:03

I još ovo. Križaj je bankrotirao.....cela Slovenija to zna....ali čovek živi od uspomena na YU

ODGOVORITE
Name

normalan

08.03.2018 18:28

Da tacno. Jahorina je na 98 a Bjelasnica na 99 od 100 destinacija. U... ga Tomba, valjda su ti platili pa moras...

ODGOVORITE