ЕЛ - Најава: Судар некадашњих првака Европе!

Реал дочекује ПАО, Химки велики фаворит против Арманија, а Макаби и Басконија, клубови који се боре за ТОП 8, морају да тријумфују на гостовањима Ефесу и Валенсији.

Кошарка 08.03.2018 | 13:45
ЕЛ - Најава: Судар некадашњих првака Европе!
Евролига улази у последњих шест етапа дуге и напорне сезоне, а 25. коло могло би да донесе јаснију слику тога како би до краја требало да изгледа коначан пласман међу осам првопласираних тимова на табели.

Већ у четвртак на делу ћемо видети три екипе са по 14 победа, где ће у директном окршају копља укрстити некадашњи шампиони Европе - Реал Мадрид и Панатинаикос. Химки би на папиру требало да има лак посао с миланском Олимпијом у Митишћију, али са екипом Јоргоса Барцокаса никад се не зна. Као ни са Манекенима, који су знали да запрже чорбу кандидатима за највиши пласман.

У Мадриду треба очекивати жестоку борбу до последње секунде. Судар два европска гиганта требало би да извуче једног из резултатске кризе. Реал је поражен у три од последња четири европска меча, док је Панатинаикос баш посрнуо и славио у само два од минулих седам утакмица.

Добра вест за Краљевски клуб јесте да су се Ентони Рендолф и Густаво Ајон потпуно опоравили и треба их очекивати у најбољем ритму како би помогли Валтеру Таваресу и Фелипеу Рејесу под кошевима. То ће Реалу доста значити гледајући да Панатинаикос има неухватљивог Џејмса Гиста, те Криса Синглтона, Адријана Пејна и Јана Вујукаса. Управо би битка под кошевима могла да буде од кључног значаја у овом мечу, а биће посебно интересантно видети двобој ударних игли - Луке Дончића и Ника Калатеса.

Химкију би победа над Арманијем много значила, јер не само што би задржао реалне шансе да се бори за четврто место, већ би наставио серију победа на свом терену, где су тренутно увезане три рецке.

Арманију до краја сезоне предстоји битка за образ и правдање уложеног новца, али изостанак такмичарског значаја могла би да надокнади жеља за првим тријумфом у међусобним окршајима. Овде треба очекивати добру битку два расна стрелца - Алексеја Шведа и Ендрјуа Гаудлока, али и победу Химкија. 

У преостале две утакмице светла позорнице биће уперена ка играчима Макабија и Басконије. Уколико Понос Израела изгуби на гостовању Ефесу, Басконија ће против Валенсије имати отворен пут да изједначи скор управо са тимом Невена Спахије. Како је остало да гигант из Тел Авива дође у дворану Фернандо Буеса, где носи предност од шест кошева, то значи да ће се копља ломити до последњег тренутка.

ЕВРОЛИГА - 25. КОЛО

Четвртак
18.00: Химки - Милано 
18.30: Ефес - Макаби Т.А. 
20.30: Валенсија - Басконија 
21.00: Реал Мадрид - Панатинаикос 

Петак
18.00: ЦСКА - Уникаха 
19.00: Жалгирис - Фенербахче 
20.00: Олимпијакос - Бросе Бамберг 
21.00: Барселона - Црвена звезда 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар