EL - Najava: Sudar nekadašnjih prvaka Evrope!

Real dočekuje PAO, Himki veliki favorit protiv Armanija, a Makabi i Baskonija, klubovi koji se bore za TOP 8, moraju da trijumfuju na gostovanjima Efesu i Valensiji.

Košarka 08.03.2018 | 13:45
EL - Najava: Sudar nekadašnjih prvaka Evrope!
Evroliga ulazi u poslednjih šest etapa duge i naporne sezone, a 25. kolo moglo bi da donese jasniju sliku toga kako bi do kraja trebalo da izgleda konačan plasman među osam prvoplasiranih timova na tabeli.

Već u četvrtak na delu ćemo videti tri ekipe sa po 14 pobeda, gde će u direktnom okršaju koplja ukrstiti nekadašnji šampioni Evrope - Real Madrid i Panatinaikos. Himki bi na papiru trebalo da ima lak posao s milanskom Olimpijom u Mitišćiju, ali sa ekipom Jorgosa Barcokasa nikad se ne zna. Kao ni sa Manekenima, koji su znali da zaprže čorbu kandidatima za najviši plasman.

U Madridu treba očekivati žestoku borbu do poslednje sekunde. Sudar dva evropska giganta trebalo bi da izvuče jednog iz rezultatske krize. Real je poražen u tri od poslednja četiri evropska meča, dok je Panatinaikos baš posrnuo i slavio u samo dva od minulih sedam utakmica.

Dobra vest za Kraljevski klub jeste da su se Entoni Rendolf i Gustavo Ajon potpuno oporavili i treba ih očekivati u najboljem ritmu kako bi pomogli Valteru Tavaresu i Felipeu Rejesu pod koševima. To će Realu dosta značiti gledajući da Panatinaikos ima neuhvatljivog Džejmsa Gista, te Krisa Singltona, Adrijana Pejna i Jana Vujukasa. Upravo bi bitka pod koševima mogla da bude od ključnog značaja u ovom meču, a biće posebno interesantno videti dvoboj udarnih igli - Luke Dončića i Nika Kalatesa.

Himkiju bi pobeda nad Armanijem mnogo značila, jer ne samo što bi zadržao realne šanse da se bori za četvrto mesto, već bi nastavio seriju pobeda na svom terenu, gde su trenutno uvezane tri recke.

Armaniju do kraja sezone predstoji bitka za obraz i pravdanje uloženog novca, ali izostanak takmičarskog značaja mogla bi da nadoknadi želja za prvim trijumfom u međusobnim okršajima. Ovde treba očekivati dobru bitku dva rasna strelca - Alekseja Šveda i Endrjua Gaudloka, ali i pobedu Himkija. 

U preostale dve utakmice svetla pozornice biće uperena ka igračima Makabija i Baskonije. Ukoliko Ponos Izraela izgubi na gostovanju Efesu, Baskonija će protiv Valensije imati otvoren put da izjednači skor upravo sa timom Nevena Spahije. Kako je ostalo da gigant iz Tel Aviva dođe u dvoranu Fernando Buesa, gde nosi prednost od šest koševa, to znači da će se koplja lomiti do poslednjeg trenutka.

EVROLIGA - 25. KOLO

Četvrtak
18.00: Himki - Milano 
18.30: Efes - Makabi T.A. 
20.30: Valensija - Baskonija 
21.00: Real Madrid - Panatinaikos 

Petak
18.00: CSKA - Unikaha 
19.00: Žalgiris - Fenerbahče 
20.00: Olimpijakos - Brose Bamberg 
21.00: Barselona - Crvena zvezda 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar