Одборници Билеће тужили општину

Пет одборника билећке Скупштине тужило је Општину због дуговања на основу одборничког додатка, а умјесто новца тражили су запљену два службена аутомобила, што им је требињски Основни суд и додијелио.

Република Српска 07.03.2018 | 22:52
Одборници Билеће тужили општину
Према ријечима Дражена Дунђера, одборника СРС “Српска у сигурне руке”, пет одборника потражује око 25 хиљада марака, али нису жељели новац већ да одузму аутомобиле скупштинским функционерима, како би им смањили трошкове.

„Пошто знамо да је финансијска ситуација лоша, затражили смо да се одузму два путничка моторна возила марке `пасат` из више разлога. Тражили смо не зато што су нам потребна возила, него да би начелнику скратили путовања и задуживања Билеће. Тако да је Мара Милидраговић 28. фебруара донијела рјешење о извршењу да се одузму путничка возила и намири одборницима колико се дугује. То је до октобра 2017. године са каматам и трошковима адвоката око 25 хиљада марака.“

У Општини кажу да дуг према одборницима постоји, али да није већи од 10 хиљада марака, јер су раније на основу пресуда исплаћени дугови који се сада поново наводе у овој тужби, те да неће доћи до заплијене аутомобила, пошто општина има довољно новца за измирење тих заостатака.

„Овдје траже извршење за одборничке додатке које су већ наплатили, што се може провјерити у Одјељењу за финансије. Господин Дунђер тражи и накнаду одборничког додатка за мјесеце када је био потпредсједник, за шта нема право. Коментар немам да се плијене аутомобили, поготово што се зна да Општина има та средства. Ради се о износи од 10 хиљада и до извршења неће доћи“, изјавио је предсједник Скупштине општине Билећа Блажо Вујовић.

Од пет одборника који су тужили Општину, четири су из опозиције, док је један одборник дио власти и члан СНСД-а.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар