Odbornici Bileće tužili opštinu

Pet odbornika bilećke Skupštine tužilo je Opštinu zbog dugovanja na osnovu odborničkog dodatka, a umjesto novca tražili su zapljenu dva službena automobila, što im je trebinjski Osnovni sud i dodijelio.

Republika Srpska 07.03.2018 | 22:52
Odbornici Bileće tužili opštinu
Prema riječima Dražena Dunđera, odbornika SRS “Srpska u sigurne ruke”, pet odbornika potražuje oko 25 hiljada maraka, ali nisu željeli novac već da oduzmu automobile skupštinskim funkcionerima, kako bi im smanjili troškove.

„Pošto znamo da je finansijska situacija loša, zatražili smo da se oduzmu dva putnička motorna vozila marke `pasat` iz više razloga. Tražili smo ne zato što su nam potrebna vozila, nego da bi načelniku skratili putovanja i zaduživanja Bileće. Tako da je Mara Milidragović 28. februara donijela rješenje o izvršenju da se oduzmu putnička vozila i namiri odbornicima koliko se duguje. To je do oktobra 2017. godine sa kamatam i troškovima advokata oko 25 hiljada maraka.“

U Opštini kažu da dug prema odbornicima postoji, ali da nije veći od 10 hiljada maraka, jer su ranije na osnovu presuda isplaćeni dugovi koji se sada ponovo navode u ovoj tužbi, te da neće doći do zaplijene automobila, pošto opština ima dovoljno novca za izmirenje tih zaostataka.

„Ovdje traže izvršenje za odborničke dodatke koje su već naplatili, što se može provjeriti u Odjeljenju za finansije. Gospodin Dunđer traži i naknadu odborničkog dodatka za mjesece kada je bio potpredsjednik, za šta nema pravo. Komentar nemam da se plijene automobili, pogotovo što se zna da Opština ima ta sredstva. Radi se o iznosi od 10 hiljada i do izvršenja neće doći“, izjavio je predsjednik Skupštine opštine Bileća Blažo Vujović.

Od pet odbornika koji su tužili Opštinu, četiri su iz opozicije, dok je jedan odbornik dio vlasti i član SNSD-a.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar