Емери ће бити смењен!

До краја сезоне помоћник или спортски директор, на лето један од пет ТОП кандидата! Листу чине Маурисио Покетино, Луис Енрике, Пеп Гвардиола, Антонио Конте и Карло Анћелоти.

Фудбал 09.03.2018 | 23:49
Емери ће бити смењен!
Ни много бољи тренери, ни стручњаци много већом репутацијим и звучнијим именом не би преживели. Неће ниУнај Емери. Управа Пари Сен Жермена, на челу са Насером Ал Келаифијем, сматрала је да ће уложени капитал прошлог лета донети толико жељени трофеј Лиге шампиона већ у овој сезони, али се читава прича око покоравање Европе завршила знатно пре времена, па је извесно да ће шпански стратег у најскоријем временском периоду бити смењен.

Парижани ће реаговати експресно, али ново „трајно“ решење неће бити донето све до лета, већ ће екипу до краја, практично већ решене првенствене трке, водити помоћник Зумана Камара или помоћник спортског директора Максвел. Јасно је да Унај Емери овој екипи не може ништа ново да донесе.

Све то тврди добро упућени Радио Монте Карло, који наводи да су у игри петорица озбиљних кандидата. Први на листи је Тотенхемов менаџер Маурисио Покетино, који би могао да буде слободан од лета, а према неким информацијама иницијални контакти су већ успостављени.

Луис Енрике је неко ко озбиљно вапи за новим тренерским изазовом. Бивши тренер Барселоне недавно је путовао у Доху на састанак са власником Парижана, а један од главних адута могао би да буде његов однос са Данијем Алвесом и Нејмаром. Челси је такође један од клубова који су се интересовали за његове услуге, па би Свеци морали озбиљно да одреше кесу, јер је Премијер лига далеко примамљивије такмичење.

Треће име представља праву фантазију, а неко ће рећи и научну фантастику. У питању је менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола. Уколико би Каталонац одлучио да напусти Премијер лигу, реакција из Париза би била експресна.

Антонио Конте се већ доказао као неко ко је у стању да постави ствари на своје место у великим срединама. То је учинио у Јувентусу, то му је успело по доласку у Челси, али се пред почетак ове сезоне није споразумео са управом лондонских Плаваца, што је касније утицало на игру, а резултираће његовим одласком из Лондона. Од тренутка када су почеле приче о одласку из клуба налази се на радару Пари Сен Жермена.

Листу светски познатих имена комплетирао је слободни Карло Анћелоти. Италијан је можда испао из ритма, али је неко ко добро зна како функционише клуб са Парка принчева. Такође, реч је о стручњаку који добро зна како се клубови доводе до највиших европских степеника. Прошле године у Бајерну, први пут у тренерској каријери, догодило му се да му свлачионица окрене леђа.

Радио Монте Карало наводи и да је са ове листе отпало име Дијега Симеонеа, с обзиром да је стратег Атлетико Мадрида био велика жеља Парижана 2016. године, кад је одлазио Лоран Блану, али је тада одлучио да потпише нови уговор са Атлетико Мадридом.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар