Emeri će biti smenjen!

Do kraja sezone pomoćnik ili sportski direktor, na leto jedan od pet TOP kandidata! Listu čine Maurisio Poketino, Luis Enrike, Pep Gvardiola, Antonio Konte i Karlo Anćeloti.

Fudbal 09.03.2018 | 23:49
Emeri će biti smenjen!
Ni mnogo bolji treneri, ni stručnjaci mnogo većom reputacijim i zvučnijim imenom ne bi preživeli. Neće niUnaj Emeri. Uprava Pari Sen Žermena, na čelu sa Naserom Al Kelaifijem, smatrala je da će uloženi kapital prošlog leta doneti toliko željeni trofej Lige šampiona već u ovoj sezoni, ali se čitava priča oko pokoravanje Evrope završila znatno pre vremena, pa je izvesno da će španski strateg u najskorijem vremenskom periodu biti smenjen.

Parižani će reagovati ekspresno, ali novo „trajno“ rešenje neće biti doneto sve do leta, već će ekipu do kraja, praktično već rešene prvenstvene trke, voditi pomoćnik Zumana Kamara ili pomoćnik sportskog direktora Maksvel. Jasno je da Unaj Emeri ovoj ekipi ne može ništa novo da donese.

Sve to tvrdi dobro upućeni Radio Monte Karlo, koji navodi da su u igri petorica ozbiljnih kandidata. Prvi na listi je Totenhemov menadžer Maurisio Poketino, koji bi mogao da bude slobodan od leta, a prema nekim informacijama inicijalni kontakti su već uspostavljeni.

Luis Enrike je neko ko ozbiljno vapi za novim trenerskim izazovom. Bivši trener Barselone nedavno je putovao u Dohu na sastanak sa vlasnikom Parižana, a jedan od glavnih aduta mogao bi da bude njegov odnos sa Danijem Alvesom i Nejmarom. Čelsi je takođe jedan od klubova koji su se interesovali za njegove usluge, pa bi Sveci morali ozbiljno da odreše kesu, jer je Premijer liga daleko primamljivije takmičenje.

Treće ime predstavlja pravu fantaziju, a neko će reći i naučnu fantastiku. U pitanju je menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola. Ukoliko bi Katalonac odlučio da napusti Premijer ligu, reakcija iz Pariza bi bila ekspresna.

Antonio Konte se već dokazao kao neko ko je u stanju da postavi stvari na svoje mesto u velikim sredinama. To je učinio u Juventusu, to mu je uspelo po dolasku u Čelsi, ali se pred početak ove sezone nije sporazumeo sa upravom londonskih Plavaca, što je kasnije uticalo na igru, a rezultiraće njegovim odlaskom iz Londona. Od trenutka kada su počele priče o odlasku iz kluba nalazi se na radaru Pari Sen Žermena.

Listu svetski poznatih imena kompletirao je slobodni Karlo Anćeloti. Italijan je možda ispao iz ritma, ali je neko ko dobro zna kako funkcioniše klub sa Parka prinčeva. Takođe, reč je o stručnjaku koji dobro zna kako se klubovi dovode do najviših evropskih stepenika. Prošle godine u Bajernu, prvi put u trenerskoj karijeri, dogodilo mu se da mu svlačionica okrene leđa.

Radio Monte Karalo navodi i da je sa ove liste otpalo ime Dijega Simeonea, s obzirom da je strateg Atletiko Madrida bio velika želja Parižana 2016. godine, kad je odlazio Loran Blanu, ali je tada odlučio da potpiše novi ugovor sa Atletiko Madridom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar