Доналд: Биће још утакмица... Ако је до мене!

Холанђанин се изједначио са Кадуом по броју наступа у Звездином дресу, али верује да ће оборити рекорд. Критички говорио о дуелу са Војводином. . .

Фудбал 07.03.2018 | 21:45
Доналд: Биће још утакмица... Ако је до мене!
Славила је Црвена звезда после дербија на "Карађорђу", али се и добро намучила да савлада Војводину.

Победа 2:1 дошла је прилично тешко, голом Бена из пенала у 84. минуту.

"Није била наша најбоља игра, доста грешака, погрешних додавања, много дуела које нисмо добили, али овакве утакмице морају да се добију и то је најважније. Морамо да будемо опрезни да не правимо грешке као данас", изјавио је Мичел Доналд после новосадског дуела, у којем је затресао мрежу ривала већ у 2. минуту.

Било је то после снажног ударца Бранка Јовичића са дистанце и кратко одбијене лопте Роцкова.

"Изненадио сам самог себе!", кроз осмех је признао холандски везиста, који је био најспретнији пред голом Војводине у том тренутку.



"Био је то добар шут, било је тешко за голмана, а моја реареакција је била добра и после недеља и месеци опет сам постигао гол", задовољно је констатовао Доналд.

Погодак у Новом Саду је његов шести ове сезоне, а партија коју је пружио - посебно у првом полувремену - је његова најбоља од зимске паузе.

"Лепо је имати везног играча који постиже голове, понекад је тешко за нападаче, некада их добро штите противнички играчи и тешко им је да дођу до гола. Зато је важно да и везни играчи постижу гол, данас сам постигао важан гол и леп је осећај".

Дуел на "Карађорђу" игран је на веома лошем терену. Зима и киша која је током среде падала у Новом Саду учинили су да посао играчима буде отежан.

"Било је баш лоше. Такав је део сезоне, киша и хладно време... Знам да Војводина има стварно добар терен, играо сам овде већ претходних сезона, али ово је први пут овако. То је фудбал, свесни смо свих околности, морали смо да се боримо на тешком терену, нисмо играли добро", још једном је поновио један од капитена црвено-белих ове сезоне.

Присталице Војводине током претходне ноћи покушале су да буком отежају одмор фудбалерима Звезде пред дерби, међутим, испоставило се да им долазак пред хотел у којем су спавали гости и галама коју су привали нису донели жељени резултат.

"Како сам спавао? Потпуно нормално. Не знам за ватромет, рано сам заспао... Било би лепо реванширати се за тако нешто голом, али нисам особа која је осветољубива. Оно је било само добра реакција за гол, после је Бен постигао важан пенал и ти моменти су били важни, али понављам нисмо играли најбољи меч", још једном је Доналд нагласио.

Утакмица против "лала" била је 104. у дресу Црвене звезде за некадашњег члана Ајакса. Сада је изједначен са Бразилцем Кадуом, а већ у недељу против Напретка могао би да постане рекордер по броју наступа у црвено-белом дресу као странац.

"Нисам још задовољан! Хоћу да срушим рекорд", кроз осмех нам је саопштио.

"Велика је част за страног фудбалера да одигра више од 100 мечева у Звезди, али биће их још... Ако је до мене".

Нема сумње да ће Доналд убрзо оставити Кадуа иза себе, а да ли ће и наредне сезоне играти за Звезду, то остаје да се види.

Његов уговор са црвено-белима истиче на лето, зимус није желео да га продужи, међутим, недавно је изјавио да би то могло и да се промени...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар