Donald: Biće još utakmica... Ako je do mene!

Holanđanin se izjednačio sa Kaduom po broju nastupa u Zvezdinom dresu, ali veruje da će oboriti rekord. Kritički govorio o duelu sa Vojvodinom. . .

Fudbal 07.03.2018 | 21:45
Donald: Biće još utakmica... Ako je do mene!
Slavila je Crvena zvezda posle derbija na "Karađorđu", ali se i dobro namučila da savlada Vojvodinu.

Pobeda 2:1 došla je prilično teško, golom Bena iz penala u 84. minutu.

"Nije bila naša najbolja igra, dosta grešaka, pogrešnih dodavanja, mnogo duela koje nismo dobili, ali ovakve utakmice moraju da se dobiju i to je najvažnije. Moramo da budemo oprezni da ne pravimo greške kao danas", izjavio je Mičel Donald posle novosadskog duela, u kojem je zatresao mrežu rivala već u 2. minutu.

Bilo je to posle snažnog udarca Branka Jovičića sa distance i kratko odbijene lopte Rockova.

"Iznenadio sam samog sebe!", kroz osmeh je priznao holandski vezista, koji je bio najspretniji pred golom Vojvodine u tom trenutku.



"Bio je to dobar šut, bilo je teško za golmana, a moja reareakcija je bila dobra i posle nedelja i meseci opet sam postigao gol", zadovoljno je konstatovao Donald.

Pogodak u Novom Sadu je njegov šesti ove sezone, a partija koju je pružio - posebno u prvom poluvremenu - je njegova najbolja od zimske pauze.

"Lepo je imati veznog igrača koji postiže golove, ponekad je teško za napadače, nekada ih dobro štite protivnički igrači i teško im je da dođu do gola. Zato je važno da i vezni igrači postižu gol, danas sam postigao važan gol i lep je osećaj".

Duel na "Karađorđu" igran je na veoma lošem terenu. Zima i kiša koja je tokom srede padala u Novom Sadu učinili su da posao igračima bude otežan.

"Bilo je baš loše. Takav je deo sezone, kiša i hladno vreme... Znam da Vojvodina ima stvarno dobar teren, igrao sam ovde već prethodnih sezona, ali ovo je prvi put ovako. To je fudbal, svesni smo svih okolnosti, morali smo da se borimo na teškom terenu, nismo igrali dobro", još jednom je ponovio jedan od kapitena crveno-belih ove sezone.

Pristalice Vojvodine tokom prethodne noći pokušale su da bukom otežaju odmor fudbalerima Zvezde pred derbi, međutim, ispostavilo se da im dolazak pred hotel u kojem su spavali gosti i galama koju su privali nisu doneli željeni rezultat.

"Kako sam spavao? Potpuno normalno. Ne znam za vatromet, rano sam zaspao... Bilo bi lepo revanširati se za tako nešto golom, ali nisam osoba koja je osvetoljubiva. Ono je bilo samo dobra reakcija za gol, posle je Ben postigao važan penal i ti momenti su bili važni, ali ponavljam nismo igrali najbolji meč", još jednom je Donald naglasio.

Utakmica protiv "lala" bila je 104. u dresu Crvene zvezde za nekadašnjeg člana Ajaksa. Sada je izjednačen sa Brazilcem Kaduom, a već u nedelju protiv Napretka mogao bi da postane rekorder po broju nastupa u crveno-belom dresu kao stranac.

"Nisam još zadovoljan! Hoću da srušim rekord", kroz osmeh nam je saopštio.

"Velika je čast za stranog fudbalera da odigra više od 100 mečeva u Zvezdi, ali biće ih još... Ako je do mene".

Nema sumnje da će Donald ubrzo ostaviti Kadua iza sebe, a da li će i naredne sezone igrati za Zvezdu, to ostaje da se vidi.

Njegov ugovor sa crveno-belima ističe na leto, zimus nije želeo da ga produži, međutim, nedavno je izjavio da bi to moglo i da se promeni...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar