СЛС: Звезда ''са креча'' до побједе у Новом Саду!

Звезда победила Војводину из спорног пенала на "Карађорђу"! Фудбалери Црвене звезде победили су Војводину 2:1 (1:0) на гостовању у Новом Саду, после спорне одлуке судије Јована Шегрта у завршници меча.  Звезда прошла и кроз Нови Сад, пенал одлучио! Узбудљив дерби виђен на "Карађорђу". Утакмицу решио једанаестерац у 83. минуту.  Пенал решио дерби! Звезда сачувала +14! Црвено-бели тешком муком славили против Војводине - 2:1.

Фудбал 07.03.2018 | 20:15
СЛС: Звезда ''са креча'' до побједе у Новом Саду!
Меч је решен у 84. минуту голом резервисте Бена из пенала који је Шегрт досудио после дуела Месаровића и Радоњића у казненом простору Војводине.

Фудбалер Звезде је пао на гол-аут линији после благог контакта, а након дриблинга после ког не би стигао до лопте пре играча домаћег тима.

Шегрт је ипак без размишљања показао на белу тачку, а Звезда је стигла до важне победе и задржала 14 бодова предности у односу на највећег ривала Партизан.

Црвено-бели су повели већ у другом минуту, после првог напада на мечу су изборили корнер, Радоњић је лоше центрирао, али лопта стиже до Јовичића који снажно шутира са ивице казненог.

Роцков брани, али одбија лопту на само неколико метара испред себе, где је најприсебнији био капитен Звезде Доналд Мичел који је убацује у мрежу.

У наставку меча Војводина преузима иницијативу, али прети голу Звезде углавном ударцима са дистанце. Прву праву гол шансу домаћини су имали у 71. минуту, када је Михајловић лоше захватио лопту приликом зицера са пет метара.

Ипак, само два минута касније Војводина стиже до заслуженог изједначења. Управо је Михајловић покренуо брзу контру, у наставку акције га је Арсић тражио у казненом, није успео да шутира поред Родића, али се лопта одбија до Нигеријца Езеа који снажним ударцем са десетак метара успева да савлада Борјана.

Уследила је серија измена оба тренера, без узбуђења испред два гола, све до поменутог 83. минута и одлучујућег момента меча.

Црвена звезда је наставила да корача ка титули у Суперлиги Србије. Екипа Владана Милојевића успешно је прошла и кроз Нови Сад, уписавши три бода победом 2:1.

Иако је терен био у лошем стању, играчи оба тима пружили су одличну партију и оправдали епитет дербија који носе дуели Црвене звезде и Војводине.

Гости су повели већ у 2. минуту поготком Мичела Доналда, у 73. је Нигеријац Езе донео изједначење, али је Ел Фарду Бен у 84. голом из пенала решио питање победника.

Не било незаслужено да је Војводина освојила бод, нападали су гости упркос рано примљеном голу и максимално се трудили да стигну до изједначења, међутим, добар дриблинг Радоњића и неопрезан старт Месаровића били су повод да судија Јован Шегрт покаже на белу тачку.

Сигурно ће се доста полемисати о тој одлуци, али чињеница је да је постојао контакт међу играчима. Колико јаког интензитета, то је већ на процени судије...

Илија Столица за ову утакмицу није могао да рачуна на повређеног Даниела Аврамовског и суспендованог Николу Антића, док је Владан Милојевић извео скоро исти тим који је играо недавно у Москви против ЦСКА, осим што је на позицији десног крила овај пут био Славољуб Срнић уместо Ел Фардуа Бена, који је ушао са клупе. Ван конкуренције за наступ код гостију био је једино Срђан Бабић због лакше повреде стопала.

Звезда је овом победом задржала 14 бодова предности у односу на другопласирани Партизан, док је Војводина остала на осмом месту, са три бода више од Младости из Лучана, са којом ће се у преоста четири кола борити за пласман у плеј-оф. По приказаној игри ове среде, "лале" заслужују да се нађу међу осам најбољих, али видећемо да ли ће и успети у томе.

Већ у недељу гостују управо у Лучанима, затим у Нови Сад долази Земун, па следи пут у Ниш и онда долазак Рада.

Звезда је преживела Нови Сад и оверила прво место у регуларном делу сезоне! Утакмица солидног темпа, чији јак састојак је била и храбра игра Војводине, отићи ће у запећак. Причаће се о детаљу из 83.минута-  дуелу Радоњића и Месаревића који је арбитар Шегрт окарактерисао као једанестерац! Грмеће сигурно у Новом Саду, јер су били ближи него икад да ставе тачку на инфериорност у сударима са црвено-белима. Овако, Бен је искористио једанестерац и донео лидеру велика три бода лидеру Суперлиге: Војводина - Црвена звезда 1:2.

Војводина  можда морала да буде награђена за храбру игру. Остали су присебни ученици Илије Столице и у тренуцима када су им црвено-бели ударили дефанзивну анестезију. Нису изгубили главу, већ су сачекали да Езе у 72.минуту донесе више него заслужено изједначење и наплати промашаје Михајловића и солидне покушаје са дистанце Јовичића и Арсића... Чинило се да црвено--бели тумарају улицама резултатског подбачаја и да су се преварили у рауниции да ће на искуство добити дерби у Новом Саду. А онда се десио тај 83.минут и првенац Бена који ће и онако високу температуру у српском фудбалу подићи на највишу могућу тачку... Видело се то и по детаљима у самом финишу. Много, много нервозе, вербалних дуела, насртаја на главног арбитра! Крајње непотребно... Да није тога било причало би се о дуелима после којих је све пуцало, трку Езеа, врло квалитетним партијама Јованчића и Арсића.  Наравно и о светлим моментима у игри Црвене звезде којих их је било.

Црвена звезда је имала почетак из снова у Новом Саду. После центаршута Радоњића и бомбе Јовичића,Роцков је кратко одбио лопту. Најбржи је био Мичелд Доналд и сместио је у мрежу. Можда су навијачи црвено-белих очекивали да њихов тим по кратком поступку забоде Звездину заставу на центар Карађорђа, али се Владан Милојевић одлучио да прекопира европску тактику.

Гости су чекали и покушавали да пресингом натерају на грешки ривала, али се Војводина усправила и била у најмању руку рравноправан противник. Тим Илије Столица је кроз пас и посед тражио прилику да узврати. Није ту било лако ни на папиру јачим тимовима од Новосађана  који су, ипак, у неколико ситуација биии близу да уздрмају тактички ров Владан Милојевића.

И то ударцима са дистанце. Можда не тако лепа утакмица за око, али меч врло доброг темпа изродио је сјајне покушаје Лазара Арсића и Стефана Михајловића са дистанце. Некадашњи нападач црвено-белих одапео је бомбу са 35 метара која је завршила поред гола Милана Борјана.

Са друге стране црвено-бели су да им се отвори позиција за контру. Нису је дочекали, мада је мирисало на опасност у неколико наврата. Међутим како је време пролазило Војводина је расла. Изборила се за превласт на средини терена. Офанзивно су патили домаћини, ударали у одбрамени зид црвено-белих. Међутим, напипали су домаћини велики пропуст у поставци црвено-белих. Пукла је контра, црвено-бели су се спасили једном, али је Езе остављен сам. Закуцао је лопту у мрежу.

Војводина није хтела да се задовољи. Опеwт је јурила напред, али су црвено-бели дочекали поменути пенал и уписали још једну победу. Причаће се о овоме још неколико дана.

ВОЈВОДИНА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2  (0:1)
/ Езе 73 - Доналд 2, Бен 84 пен/

Нови Сад

Стадион: Карађорђе

Судија: Јован Шегрт

Гледалаца 7000

ВОЈВОДИНА (4-2-3-1): Роцков - Лакићевић, Вукасовић, Радовановић, Лазаревић - Јованчић, Путинчанин - Вукасовић, Суботић (од 71. Месаревић), Езе - Михајловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Јовичић, Доналд, Срнић, Крстичић, Радоњић - Пешић (од 73. Пешић).

Суперлига, 26. коло:

Бачка - Радник Сурдулица 4:2 (2:1)
/Луковић 9, 22, Димитријевић 58, Додлек 71 - Златановић 40, Златановић 84/

Борац Чачак - Чукарички 2:2 (1:1)
/Филиповић 20, Кнежевић 69 - Доцић 53, Мутрински 92/

Вождовац - Младост Лучани 0:0

Јавор - Раднички Ниш 0:2 (0:0)
/Петковић 77 - Павков 51пен, 76пен, Нома 81/

Мачва - Напредак 1:0 (1:0)
/Матић 11/

Спартак Суботица - Земун 1:2 (1:0)
/Ђуричин 37 - Петковић 60, 68/

Партизан  - Рад 3:1 (1:1)
/Тошић 17, Здјелар 70, Тавамба 89 - Волков 40 пен/

Војводина - Црвена звезда 1:2 (0:1)
/Езе 73 - Доналд 2, Бен 84/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар