SLS: Zvezda ''sa kreča'' do pobjede u Novom Sadu!

Zvezda pobedila Vojvodinu iz spornog penala na "Karađorđu"! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu 2:1 (1:0) na gostovanju u Novom Sadu, posle sporne odluke sudije Jovana Šegrta u završnici meča.  Zvezda prošla i kroz Novi Sad, penal odlučio! Uzbudljiv derbi viđen na "Karađorđu". Utakmicu rešio jedanaesterac u 83. minutu.  Penal rešio derbi! Zvezda sačuvala +14! Crveno-beli teškom mukom slavili protiv Vojvodine - 2:1.

Fudbal 07.03.2018 | 20:15
SLS: Zvezda ''sa kreča'' do pobjede u Novom Sadu!
Meč je rešen u 84. minutu golom rezerviste Bena iz penala koji je Šegrt dosudio posle duela Mesarovića i Radonjića u kaznenom prostoru Vojvodine.

Fudbaler Zvezde je pao na gol-aut liniji posle blagog kontakta, a nakon driblinga posle kog ne bi stigao do lopte pre igrača domaćeg tima.

Šegrt je ipak bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a Zvezda je stigla do važne pobede i zadržala 14 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Partizan.

Crveno-beli su poveli već u drugom minutu, posle prvog napada na meču su izborili korner, Radonjić je loše centrirao, ali lopta stiže do Jovičića koji snažno šutira sa ivice kaznenog.

Rockov brani, ali odbija loptu na samo nekoliko metara ispred sebe, gde je najprisebniji bio kapiten Zvezde Donald Mičel koji je ubacuje u mrežu.

U nastavku meča Vojvodina preuzima inicijativu, ali preti golu Zvezde uglavnom udarcima sa distance. Prvu pravu gol šansu domaćini su imali u 71. minutu, kada je Mihajlović loše zahvatio loptu prilikom zicera sa pet metara.

Ipak, samo dva minuta kasnije Vojvodina stiže do zasluženog izjednačenja. Upravo je Mihajlović pokrenuo brzu kontru, u nastavku akcije ga je Arsić tražio u kaznenom, nije uspeo da šutira pored Rodića, ali se lopta odbija do Nigerijca Ezea koji snažnim udarcem sa desetak metara uspeva da savlada Borjana.

Usledila je serija izmena oba trenera, bez uzbuđenja ispred dva gola, sve do pomenutog 83. minuta i odlučujućeg momenta meča.

Crvena zvezda je nastavila da korača ka tituli u Superligi Srbije. Ekipa Vladana Milojevića uspešno je prošla i kroz Novi Sad, upisavši tri boda pobedom 2:1.

Iako je teren bio u lošem stanju, igrači oba tima pružili su odličnu partiju i opravdali epitet derbija koji nose dueli Crvene zvezde i Vojvodine.

Gosti su poveli već u 2. minutu pogotkom Mičela Donalda, u 73. je Nigerijac Eze doneo izjednačenje, ali je El Fardu Ben u 84. golom iz penala rešio pitanje pobednika.

Ne bilo nezasluženo da je Vojvodina osvojila bod, napadali su gosti uprkos rano primljenom golu i maksimalno se trudili da stignu do izjednačenja, međutim, dobar dribling Radonjića i neoprezan start Mesarovića bili su povod da sudija Jovan Šegrt pokaže na belu tačku.

Sigurno će se dosta polemisati o toj odluci, ali činjenica je da je postojao kontakt među igračima. Koliko jakog intenziteta, to je već na proceni sudije...

Ilija Stolica za ovu utakmicu nije mogao da računa na povređenog Daniela Avramovskog i suspendovanog Nikolu Antića, dok je Vladan Milojević izveo skoro isti tim koji je igrao nedavno u Moskvi protiv CSKA, osim što je na poziciji desnog krila ovaj put bio Slavoljub Srnić umesto El Fardua Bena, koji je ušao sa klupe. Van konkurencije za nastup kod gostiju bio je jedino Srđan Babić zbog lakše povrede stopala.

Zvezda je ovom pobedom zadržala 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, dok je Vojvodina ostala na osmom mestu, sa tri boda više od Mladosti iz Lučana, sa kojom će se u preosta četiri kola boriti za plasman u plej-of. Po prikazanoj igri ove srede, "lale" zaslužuju da se nađu među osam najboljih, ali videćemo da li će i uspeti u tome.

Već u nedelju gostuju upravo u Lučanima, zatim u Novi Sad dolazi Zemun, pa sledi put u Niš i onda dolazak Rada.

Zvezda je preživela Novi Sad i overila prvo mesto u regularnom delu sezone! Utakmica solidnog tempa, čiji jak sastojak je bila i hrabra igra Vojvodine, otići će u zapećak. Pričaće se o detalju iz 83.minuta-  duelu Radonjića i Mesarevića koji je arbitar Šegrt okarakterisao kao jedanesterac! Grmeće sigurno u Novom Sadu, jer su bili bliži nego ikad da stave tačku na inferiornost u sudarima sa crveno-belima. Ovako, Ben je iskoristio jedanesterac i doneo lideru velika tri boda lideru Superlige: Vojvodina - Crvena zvezda 1:2.

Vojvodina  možda morala da bude nagrađena za hrabru igru. Ostali su prisebni učenici Ilije Stolice i u trenucima kada su im crveno-beli udarili defanzivnu anesteziju. Nisu izgubili glavu, već su sačekali da Eze u 72.minutu donese više nego zasluženo izjednačenje i naplati promašaje Mihajlovića i solidne pokušaje sa distance Jovičića i Arsića... Činilo se da crveno--beli tumaraju ulicama rezultatskog podbačaja i da su se prevarili u raunicii da će na iskustvo dobiti derbi u Novom Sadu. A onda se desio taj 83.minut i prvenac Bena koji će i onako visoku temperaturu u srpskom fudbalu podići na najvišu moguću tačku... Videlo se to i po detaljima u samom finišu. Mnogo, mnogo nervoze, verbalnih duela, nasrtaja na glavnog arbitra! Krajnje nepotrebno... Da nije toga bilo pričalo bi se o duelima posle kojih je sve pucalo, trku Ezea, vrlo kvalitetnim partijama Jovančića i Arsića.  Naravno i o svetlim momentima u igri Crvene zvezde kojih ih je bilo.

Crvena zvezda je imala početak iz snova u Novom Sadu. Posle centaršuta Radonjića i bombe Jovičića,Rockov je kratko odbio loptu. Najbrži je bio Mičeld Donald i smestio je u mrežu. Možda su navijači crveno-belih očekivali da njihov tim po kratkom postupku zabode Zvezdinu zastavu na centar Karađorđa, ali se Vladan Milojević odlučio da prekopira evropsku taktiku.

Gosti su čekali i pokušavali da presingom nateraju na greški rivala, ali se Vojvodina uspravila i bila u najmanju ruku rravnopravan protivnik. Tim Ilije Stolica je kroz pas i posed tražio priliku da uzvrati. Nije tu bilo lako ni na papiru jačim timovima od Novosađana  koji su, ipak, u nekoliko situacija biii blizu da uzdrmaju taktički rov Vladan Milojevića.

I to udarcima sa distance. Možda ne tako lepa utakmica za oko, ali meč vrlo dobrog tempa izrodio je sjajne pokušaje Lazara Arsića i Stefana Mihajlovića sa distance. Nekadašnji napadač crveno-belih odapeo je bombu sa 35 metara koja je završila pored gola Milana Borjana.

Sa druge strane crveno-beli su da im se otvori pozicija za kontru. Nisu je dočekali, mada je mirisalo na opasnost u nekoliko navrata. Međutim kako je vreme prolazilo Vojvodina je rasla. Izborila se za prevlast na sredini terena. Ofanzivno su patili domaćini, udarali u odbrameni zid crveno-belih. Međutim, napipali su domaćini veliki propust u postavci crveno-belih. Pukla je kontra, crveno-beli su se spasili jednom, ali je Eze ostavljen sam. Zakucao je loptu u mrežu.

Vojvodina nije htela da se zadovolji. Opewt je jurila napred, ali su crveno-beli dočekali pomenuti penal i upisali još jednu pobedu. Pričaće se o ovome još nekoliko dana.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2  (0:1)
/ Eze 73 - Donald 2, Ben 84 pen/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Sudija: Jovan Šegrt

Gledalaca 7000

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Lakićević, Vukasović, Radovanović, Lazarević - Jovančić, Putinčanin - Vukasović, Subotić (od 71. Mesarević), Eze - Mihajlović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald, Srnić, Krstičić, Radonjić - Pešić (od 73. Pešić).

Superliga, 26. kolo:

Bačka - Radnik Surdulica 4:2 (2:1)
/Luković 9, 22, Dimitrijević 58, Dodlek 71 - Zlatanović 40, Zlatanović 84/

Borac Čačak - Čukarički 2:2 (1:1)
/Filipović 20, Knežević 69 - Docić 53, Mutrinski 92/

Voždovac - Mladost Lučani 0:0

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Petković 77 - Pavkov 51pen, 76pen, Noma 81/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Matić 11/

Spartak Subotica - Zemun 1:2 (1:0)
/Đuričin 37 - Petković 60, 68/

Partizan  - Rad 3:1 (1:1)
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Eze 73 - Donald 2, Ben 84/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar