Са 32 године, 32 наступа - импресивно!

Српски репрезентативац кључни играч у екипи Еузебија ди Франческа ове сезоне!

Фудбал 09.03.2018 | 14:00
Са 32 године, 32 наступа - импресивно!
Када је Александар Коларов долазио у Рому многи су били скептични, како присталице Роме, тако и генерално љубитељи фудбала на Апенинима. Спортски директор Монћи је уместо неког младог и полетног бека одлучио да ангажује српског репрезентативца. Деловало је да је Коларов у благом паду у каријери, што се може и очекивати за играча од 32 године, али је искусни ас уствари био жељан минута и новог доказивања. Од првог тренутка када је закорачио на терен било је јасно да ће својим исуством, продорима и самоувереним одлукама бити неко ко ће предводити овај тим Еузебија ди Франческа.

Дошло се до самог финиша сезоне, а Коларов је један од оних који су на својим плећима изнели сезону. Српски ас је одиграо 32 од 35 утакмица за Рому у овој сезони, постигао три гола и забележио 10 асистенција, а на терену је провео 2.849 минута (2.219 у Серији А). Као и остатак тима доживео је благи пад у форми, што се могло и очекивати, али је у дербију против Наполија поново био на висини задатка и показао да се поново уздиже када је ниво игре у питању. Био је готово перфектан.

Од српског репрезентативца „боље параметре“ има само Един Џеко. Нападач из Босне и Херцеговине једини је одиграо више минута (2.290) у овој сезони (2.276 у Серији А), а у комплетном италијанском првенству то је учинило само седам играча. У питању су Кулибали, Хисај, Инсиње (Наполи), Кеси, Бонучи(Милан), Пароло (Лацио) и Фрулер (Аталанта). Ипак, сви они имају више утакмица од Роминих играча завхваљујући Лиги Европе.

Рому наредног уторка очекује реванш утакмица осмине финала Лиге Европе са Шахтјором, па ће ДиФранческо у петак против Торина (20.45) одморити велики број кључних играча, а међу њима је Александар Коларов.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар