Sa 32 godine, 32 nastupa - impresivno!

Srpski reprezentativac ključni igrač u ekipi Euzebija di Frančeska ove sezone!

Fudbal 09.03.2018 | 14:00
Sa 32 godine, 32 nastupa - impresivno!
Kada je Aleksandar Kolarov dolazio u Romu mnogi su bili skeptični, kako pristalice Rome, tako i generalno ljubitelji fudbala na Apeninima. Sportski direktor Monći je umesto nekog mladog i poletnog beka odlučio da angažuje srpskog reprezentativca. Delovalo je da je Kolarov u blagom padu u karijeri, što se može i očekivati za igrača od 32 godine, ali je iskusni as ustvari bio željan minuta i novog dokazivanja. Od prvog trenutka kada je zakoračio na teren bilo je jasno da će svojim isustvom, prodorima i samouverenim odlukama biti neko ko će predvoditi ovaj tim Euzebija di Frančeska.

Došlo se do samog finiša sezone, a Kolarov je jedan od onih koji su na svojim plećima izneli sezonu. Srpski as je odigrao 32 od 35 utakmica za Romu u ovoj sezoni, postigao tri gola i zabeležio 10 asistencija, a na terenu je proveo 2.849 minuta (2.219 u Seriji A). Kao i ostatak tima doživeo je blagi pad u formi, što se moglo i očekivati, ali je u derbiju protiv Napolija ponovo bio na visini zadatka i pokazao da se ponovo uzdiže kada je nivo igre u pitanju. Bio je gotovo perfektan.

Od srpskog reprezentativca „bolje parametre“ ima samo Edin Džeko. Napadač iz Bosne i Hercegovine jedini je odigrao više minuta (2.290) u ovoj sezoni (2.276 u Seriji A), a u kompletnom italijanskom prvenstvu to je učinilo samo sedam igrača. U pitanju su Kulibali, Hisaj, Insinje (Napoli), Kesi, Bonuči(Milan), Parolo (Lacio) i Fruler (Atalanta). Ipak, svi oni imaju više utakmica od Rominih igrača zavhvaljujući Ligi Evrope.

Romu narednog utorka očekuje revanš utakmica osmine finala Lige Evrope sa Šahtjorom, pa će DiFrančesko u petak protiv Torina (20.45) odmoriti veliki broj ključnih igrača, a među njima je Aleksandar Kolarov.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar