„Бања Врућица“ износи неистине

Општинска управа Теслић демантује низ нетачних изјава изнесених од стране директора ЗТЦ Бања Врућица према Општинској управи  поводом захтјева за измјену регулационог плана Здравствено туристичког центра.

Република Српска 07.03.2018 | 17:46
„Бања Врућица“ износи неистине
Саопштење преносимо у цијелости:

''Апсолутна је неистина да Општинска управа не жели дати дозволу за градњу ЗТЦ Бања Врућица, као што директор те установе тврди, него се ради о измјени регулационог плана, за коју сам ЗТЦ није испоштовао неопходне процедуре нити доставио потребну документацију.

Измјене регулационог плана доноси Скупштина општине Теслић, а не начелник општине или начелник одјељења, а процедура израде плана минимално траје 6 мјесеци. Та процедура важи за све, па и зашто не би важило и за ЗТЦ или зашто би ЗТЦ био изузетак?

Након те процедуре дају се локацијски услови и грађевинска дозвола, тако да је неистинита тврдња директора ЗТЦ да су било какви радови могли почети у овој грађевинској сезони, јер је ЗТЦ свој захтјев са непотпуном документацијом поднио у априлу, а након опомене тек јуче је достављена допуна захтијева, по којем се поступа у најкраћем могућем законском року.

Правила око израде просторно планске регулисана су Законом о уређењу простора и грађењу, а све мимо тога представљало би кривично дјело!

Све ово би требало бити познато директору ЗТЦ, што доводи у сумњу да су његове неаргументоване тврдње изнесене из изузетно малициозне политичке намјере, поготово ако имамо у виду да је 2014. ЗТЦ такође мијењао регулациони план за изградњу отворених базена и пролаза између хотела, приликом чега је Општинска управа максимално брзо спровела процедуру измјене плана, што је и најбољи доказ да није тачна тврдња директора ЗТЦ да ми опструишемо рад Бање Врућице.

Општинска управа Теслић стоји на располагању Здравствено туристичком центру Бања Врућица за сваки вид сарадње и помоћи, али у оквиру закона. У циљу што боље сарадње испред кабинета начелника општине је два пута у протеклој години упућиван позив на разговор о заједничким темама и плановима, на које ЗТЦ никад није чак ни одговорио.

Све то наводи на закључак да ако постоји опструкција, она није од стране Општинске управе, те овим путем поново директору и ЗТЦ упућујемо позив на сарадњу по овом и свим другим спорним питањима, али молимо да се суздрже од политички мотивисаних неутемељених јавних полемика и у овом случају јавног прозивања Општинске управе само зато што је поступила по Закону и прописима''.

Извор: опстинатеслиц.цом

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

???

07.03.2018 17:59

Све по процедури као АУТОПРАОНА трг!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робовласник Богданић

07.03.2018 18:55

Богданић и Радошевић отјераше пола Теслићана с Бање неће им нико ради па доводе викендом конобаре из БЛ за дневнице од 90 КМ нит плаћају порезе нит доприносе све на црно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

07.03.2018 19:03

Они су на свим нивоима добили ЗАДАТАК да, у оним Опстинама и Градовима гдје нису на власти, ударају, и то ниско, знајуци и сами да то није истина, али морају, наредио "баја", у те намјере формирајуци " и црну листу", како је сам изјавио. Замислите људи, у 21- ом вијеку, под пластом демократије, једна особа формира црну листу, листу за одстрел..узео је сам преко 11 милиона км себи у будзет, троси како хоце, ником не полазе рацуне, дијеле се паре гласацима пред изборе, купују се папци и ником ниста?! Узас, фуууј..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лука

07.03.2018 19:43

По Теслицу се гради на све стране на сваком цоску,издају се дозволе као да смо у Африци, само чекамо Багере у парку једног јутра да закопају темеље.!! Само бања немозе чека 2 године

Name

Добој

07.03.2018 21:43

Тако и у Добоју на сваком ћошку ниче зграда. План мијењају како им се прохтије. Промјене га неколико пута у мјесец дана.

Name

Ре ре Лука

07.03.2018 19:56

Мало правописа ти не би скодило; писе се " не мозе", а не "немозе"! Толико о твом коментару, такви гласају за овај резим и оне који праве црне листе. Хоцес ли и ово негирати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2018 22:16

Признајем неписмен сам!! Очекивао сам да ћеш демантовали мој коментар, наравно ниси јер сам написао истину и то ми је вазно, кад немаш аргумент дај да вријеђам

Name

Ре

07.03.2018 22:27

У недостатку аргумента људи се почињу понизавати!!!