Ђуричић: У јуну сам слободан, тада ћемо причати…

Српски везиста и даље верује у опстанак са Беневентом.

Фудбал 12.03.2018 | 14:00
Ђуричић: У јуну сам слободан, тада ћемо причати…
Филип Ђуричић се у другом делу сезоне полако враћа на фудбалску мапу. Српски везиста је први део сезоне провео на маргинама у Сампдорији, играо на само једној првенственој утакмици и зато је у јануару без много размишљања прихватио селидбу у Беневенто.

А клуб са југа Италије није биш баш атрактивна дестинација у јануарском прелазном року. Популарне Вештице имаују катастрофалну дебитанстку сезону у Серији А и већ на половини трке су отписане у борби за опстанак. Ипак, Ђуричићу то није сметало да задужи опрему Беневента и помогне у (не)могућој мисији опстанка у елитном рангу италијанског фудбала.

Од доласка у Беневенто, Ђуричић је одиргао шест утакмица, стандардан је, полако се враћа у форму и верује да још није све изгубљено.   

“И даље чврсто верујемо у опстанак. Да бисмо то остварили, потребно је да победимо макар седам од 10 наредних утакмица. То је јако тежак задатак, али ако на страну ставимо дуеле са Јувентусом, Лацијем и Миланом, ове остале можемо да победимо. У компликованој смо ситуацији, али идемо утакмицу по утакмицу”, каже Ђуричић за италијанске медије.

Први следећи испит за Беневенто је гостовање у Фиренци где ће све пуцати од емоција после трагедије која ја задесила Фиорентину и смрти њеног капитеан Давидеа Асторија. Неће бити лако играти у том амбијенту…

“То је заиста велика трагедија. Фудбалери данас пролазе ригорозне контроле, али некада једноставно не можете ништа да урадите. Да сам ја играч Фиорентине, играо бих са још већим мотивом да испоштујем Асторија. Ми ћемо изаћи на терен са огромним респектом, али и жељом да однесемо три бода кући.”

Ђуричић је у Беневенту добио потребну минутажу после неиграња у Сампдорији…  

“Последње две године у Сампдорији ми нису биле добре. Искрено, не знам зашто је то тако. Дошао сам у Ђенову да напредујем али никада се нисам осетио добродошлим јер са тренером нисам успео да остварим добар однос”.

О повратку у форму ксаже:

“Нисам играо фудбал шест месеци и сада сам на 50 одсто својих могућности. Преферирам улогу племејкера у формацији 4-2-3-1, али је данашњи фудбал мало другачији и захтева већу свестраност. Ипак, на располагању сам за све што се тражи од мене”.  

Ипак, реалност је да Беневенто неће изборити опстанак, а Ђуричић вероватно не планира да игра у Серији Б.

“У Беневенто сам дошао на позајмицу, али уговор са Сампдоријом ми истиче на крају сезоне. У јуну ћу бити слободан и тада ћемо причати о мојој будућности. Са Беневентовим председником Вигоритом сам се договорио да разговарамо када се сезона заврши”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар