Đuričić: U junu sam slobodan, tada ćemo pričati…

Srpski vezista i dalje veruje u opstanak sa Beneventom.

Fudbal 12.03.2018 | 14:00
Đuričić: U junu sam slobodan, tada ćemo pričati…
Filip Đuričić se u drugom delu sezone polako vraća na fudbalsku mapu. Srpski vezista je prvi deo sezone proveo na marginama u Sampdoriji, igrao na samo jednoj prvenstvenoj utakmici i zato je u januaru bez mnogo razmišljanja prihvatio selidbu u Benevento.

A klub sa juga Italije nije biš baš atraktivna destinacija u januarskom prelaznom roku. Popularne Veštice imauju katastrofalnu debitanstku sezonu u Seriji A i već na polovini trke su otpisane u borbi za opstanak. Ipak, Đuričiću to nije smetalo da zaduži opremu Beneventa i pomogne u (ne)mogućoj misiji opstanka u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Od dolaska u Benevento, Đuričić je odirgao šest utakmica, standardan je, polako se vraća u formu i veruje da još nije sve izgubljeno.   

“I dalje čvrsto verujemo u opstanak. Da bismo to ostvarili, potrebno je da pobedimo makar sedam od 10 narednih utakmica. To je jako težak zadatak, ali ako na stranu stavimo duele sa Juventusom, Lacijem i Milanom, ove ostale možemo da pobedimo. U komplikovanoj smo situaciji, ali idemo utakmicu po utakmicu”, kaže Đuričić za italijanske medije.

Prvi sledeći ispit za Benevento je gostovanje u Firenci gde će sve pucati od emocija posle tragedije koja ja zadesila Fiorentinu i smrti njenog kapitean Davidea Astorija. Neće biti lako igrati u tom ambijentu…

“To je zaista velika tragedija. Fudbaleri danas prolaze rigorozne kontrole, ali nekada jednostavno ne možete ništa da uradite. Da sam ja igrač Fiorentine, igrao bih sa još većim motivom da ispoštujem Astorija. Mi ćemo izaći na teren sa ogromnim respektom, ali i željom da odnesemo tri boda kući.”

Đuričić je u Beneventu dobio potrebnu minutažu posle neigranja u Sampdoriji…  

“Poslednje dve godine u Sampdoriji mi nisu bile dobre. Iskreno, ne znam zašto je to tako. Došao sam u Đenovu da napredujem ali nikada se nisam osetio dobrodošlim jer sa trenerom nisam uspeo da ostvarim dobar odnos”.

O povratku u formu ksaže:

“Nisam igrao fudbal šest meseci i sada sam na 50 odsto svojih mogućnosti. Preferiram ulogu plemejkera u formaciji 4-2-3-1, ali je današnji fudbal malo drugačiji i zahteva veću svestranost. Ipak, na raspolaganju sam za sve što se traži od mene”.  

Ipak, realnost je da Benevento neće izboriti opstanak, a Đuričić verovatno ne planira da igra u Seriji B.

“U Benevento sam došao na pozajmicu, ali ugovor sa Sampdorijom mi ističe na kraju sezone. U junu ću biti slobodan i tada ćemo pričati o mojoj budućnosti. Sa Beneventovim predsednikom Vigoritom sam se dogovorio da razgovaramo kada se sezona završi”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar