ПЛ БиХ: Раднику само бод, Борац ''испустио'' Зрињски!

Борац и Зрињски оставили бодове у блату! Борац повео минут прије краја, а у посљедњем минуту Зрињски стигао до изједначења и бода у блату Градског стадиона у Бањалуци.

Фудбал 07.03.2018 | 18:00
ПЛ БиХ: Раднику само бод, Борац ''испустио'' Зрињски!
Борац и Зрињски ремизирали су 1:1 у дербију 22. кола одиграном на блатњавом терену Градског стадиона у Бањалуци.

Због лоше припремљеног терена, било је питање да ли ће се меч у Бнајалуци уопште играти, а након што је одлучено да се ипак игра, виђена је велика борба црвено-плавих и лидера на табели, али без праве игре и правих шанси.

У немогућим условима за игру ипак су виђена два гола и то у посљедња два минута.

Борац је повео у 89. минуту преко Кунића који је добро скочио и послао главом лопту у мрежу након центаршута са десне стране.

Чинило се да је то и одлучујући погодак, међутим, "племићи" су узвратили омдах у сљедећем нападу.

Након прекршаја на најмање 35 метара од гола досуђен је прекршај за Зрињски,  Стојкић је убацио и уз много среће постигао гол. Голман Борца Саватовић закаснио је с реакцијом, лопта је одскочила од наквашени терен и одбила се поред њега у мрежу за изједначење 1:1.

Борац је тако успио да наставио низ без пораза од Зрињског у Бањалуци који траје још од 28. фебруара 2009., али је у посљедњим тренуцима испустио побједу.

На другој страни, Зрињски се спасио пораза, међутим, послије овог ремија дијели прву позицију на табели са Жељезничаром, који је на свом терену савладао Челик резултатом 3:1.

Занимљиво је да су сва преостала четири дуела 22. кола Премијер лиге БиХ завршена без побједника.

Сарајево и Слобода одиграли су без голова, као и Витез и Радник. Екипа из Бијељине тако је обезбиједила шесту позицију и Лигу за останак, док је Крупа на петом мјесту.

Младост Добој Какањ водила је против ГОШК-а али је екипа из Габеле изједначила на 1:1 и освојила важан бод у борби за опстанак.

Резултатом 1:1 завршен је и дуел Широког и Крупе.  

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 22. коло, резултати:

Витез - Радник 0:0
Широки Бријег - Крупа 1:1
Сарајево - Слобода 0:0
Борац - Зрињски 1:1
Жељезничар - Челик 3:1
Младост - ГОШК 1:1

ТАБЕЛА: Зрињски 50, Жељезничар 50, Широки Бријег 42, Сарајево 40, Крупа 35, Радник 32, Младост 29, Борац 26, ГОШК 24, Слобода 21, Челик 13, Витез 8.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар