PL BiH: Radniku samo bod, Borac ''ispustio'' Zrinjski!

Borac i Zrinjski ostavili bodove u blatu! Borac poveo minut prije kraja, a u posljednjem minutu Zrinjski stigao do izjednačenja i boda u blatu Gradskog stadiona u Banjaluci.

Fudbal 07.03.2018 | 18:00
PL BiH: Radniku samo bod, Borac ''ispustio'' Zrinjski!
Borac i Zrinjski remizirali su 1:1 u derbiju 22. kola odigranom na blatnjavom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci.

Zbog loše pripremljenog terena, bilo je pitanje da li će se meč u Bnajaluci uopšte igrati, a nakon što je odlučeno da se ipak igra, viđena je velika borba crveno-plavih i lidera na tabeli, ali bez prave igre i pravih šansi.

U nemogućim uslovima za igru ipak su viđena dva gola i to u posljednja dva minuta.

Borac je poveo u 89. minutu preko Kunića koji je dobro skočio i poslao glavom loptu u mrežu nakon centaršuta sa desne strane.

Činilo se da je to i odlučujući pogodak, međutim, "plemići" su uzvratili omdah u sljedećem napadu.

Nakon prekršaja na najmanje 35 metara od gola dosuđen je prekršaj za Zrinjski,  Stojkić je ubacio i uz mnogo sreće postigao gol. Golman Borca Savatović zakasnio je s reakcijom, lopta je odskočila od nakvašeni teren i odbila se pored njega u mrežu za izjednačenje 1:1.

Borac je tako uspio da nastavio niz bez poraza od Zrinjskog u Banjaluci koji traje još od 28. februara 2009., ali je u posljednjim trenucima ispustio pobjedu.

Na drugoj strani, Zrinjski se spasio poraza, međutim, poslije ovog remija dijeli prvu poziciju na tabeli sa Željezničarom, koji je na svom terenu savladao Čelik rezultatom 3:1.

Zanimljivo je da su sva preostala četiri duela 22. kola Premijer lige BiH završena bez pobjednika.

Sarajevo i Sloboda odigrali su bez golova, kao i Vitez i Radnik. Ekipa iz Bijeljine tako je obezbijedila šestu poziciju i Ligu za ostanak, dok je Krupa na petom mjestu.

Mladost Doboj Kakanj vodila je protiv GOŠK-a ali je ekipa iz Gabele izjednačila na 1:1 i osvojila važan bod u borbi za opstanak.

Rezultatom 1:1 završen je i duel Širokog i Krupe.  

PREMIJER LIGA BIH - 22. kolo, rezultati:

Vitez - Radnik 0:0
Široki Brijeg - Krupa 1:1
Sarajevo - Sloboda 0:0
Borac - Zrinjski 1:1
Željezničar - Čelik 3:1
Mladost - GOŠK 1:1

TABELA: Zrinjski 50, Željezničar 50, Široki Brijeg 42, Sarajevo 40, Krupa 35, Radnik 32, Mladost 29, Borac 26, GOŠK 24, Sloboda 21, Čelik 13, Vitez 8.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar