СЛС: Партизан побиједио у Хумској послије скоро пет мјесеци!

Фудбалери Партизана убедљиво су победили екипу Рада у мечу ванредног 26. кола резултатом 3:0.  Партизан победио Рад! Партизан бољи од Рада у 26. колу Суперлиге Србије. Црно-бели после скоро пет месеци победили код куће у домаћем шампионату.  Не може се играти фудбал без Саше Илића!

Фудбал 07.03.2018 | 17:45
СЛС: Партизан побиједио у Хумској послије скоро пет мјесеци!
Црно-бели су забележили прву победу у Хумској још од 22. октобра 2017. године!

Стрелци за победнички тим били су Зоран Тошић у 17. минуту, Саша Здјелар у 70. и Леандре Тавамба у 87. минуту, док је једини погодак за госте постигао Владимир Волков у 40. минуту из пенала.

Иако су црно-бели од старта запретили и били много бољи на терену од противника, после првих 45 минута игре било је изједначено 1:1.

Екипа Мирослава Ђукића стварала је доста шанси, али их нису успешно реализовали.

Повели су у 17. минуту голом Зорана Тошића из слободног ударца, да би изједначење 'Грађевинарима' донео Волков у 40. минуту.

Бојан Остојић је оборио Лутовца у шеснаестерцу, а прецизан с беле тачке био је бивши фудбалер Партизана.

У наставку меча, црно-бели су наставили притисак, али је голман Рада Немања Стевановић, бивши чувар мреже црно-белих, био одличан на голу.

Ипак, црно-бели су потврдили доминацију и у последњих десет минута игре дошли до победе. Голом Саше Здјелара поново су дошли до вођства у 70. минуту, да би коначан резултат поставио Тавамба у 87. минуту.

Овим тријумфом изабраници Мирослава Ђукића прекинули су серију негативних резултата.

Први пут од 22. октобра прошле године Партизан је победио суперлигашку утакмицу у Хумској. Црно-бели су савлдали Рад у 26. колу 3:1 (1:1), што је за тим Мирослава Ђукића био тек други тријумф на последњих осам мечава код куће.

Бодове су односили Напредак (1:1), Чукарички (0:0), Спартак (1:1), Војводина (1:1), Црвена звезда (1:1) и Земун (1:1). Занимљиво, и Бачка је као и Рад побеђана идентичним резултатом.

Доста боље је ове среде деловао "парни ваљак" у односу на последње две утакмице против Земуна и Радничког. Али, то се и очекивало против екипа која је до сада скупила свега 18 бодова и грчевито се бори за опстанак у Суперлиги.

Ипак, и "грађевинари" су успели да дају гол црно-белима. Бојан Остојић је оборио Александра Лутовца у шеснаестерцу, а судија Игро Стојиљковић досудио најстрожу казну. Прецизан "с креча" био је Владимир Волков у 40. минуту

Гост с Бањице успео је да изједначи, док је Партизан пре тога пропустио прилику да до врха напуни мрежу ривала. Ређале су се шансе, али и промашаји... Само је Зоран Тошић у 17. минути сјајно извео "слободњак" са 17-18 метара и савладао некадашњег голмана Партизана Немању Стевановића. 

Имали су црно-бели лопту и бољу игру и у другом делу, али Огњен Ожеговић, упркос томе што је неколико пута био у сјајним шансама, није успео да се упише у стрелце. Јесу Саша Здјелар у 70. и Леандре Тавамба у 89. минуту.

Везни фудбалер се одлично снашао после центаршута из корнера. Здјелар је само поставио ногу, а лопта у луку прелетела Стевановић. Нешто касније, Тавамба се одлично ослободио свог чувара после асистенције Саше Илића и приземним ударцем погодио ближи угао гола "грађевинара".

Рад је имао два шута у оквир гола Партизана. Први је када је Волков изједначио, а други неколико минута пре краја, када Срђан Ајковић није искористио колосалну прилику да бањичком клубу доносе бод. 

Ђукић је направио неколико измена за дуел са Радом, а најбитнија је одлука да стави Сашу Илића у тим, чиме је "ваљак" деловао далеко повезаније, као и да Марка Јанковића пребаци на његову омиљену десну страну.

Рад остаје на 15. месту са 18 бодоба, док је Партизан, барем док се не заврши дерби у Новом Саду, на "-11" у односу на лидера Црвену звезду.

Сејдуба Сума на клупи - Саша Илић на терену. Последично томе далеко боља, живописнија, смисенија и игра Партизана прожета низом шанси. На крају и победа над Радом у мечу који се може посматрати из више углова. Резултатски, успели су црно-бели да се опораве од два ударца у браду (Земун 1:1 и нишки Раднички 0:1), играчки, да покажу како знају и могу боље него у већем делу досадашње сезоне, али руку на срце, овај тријумф не би смели да глорификују јер је остварен против другог најлошијег тима лиге - 3:1.

У алманасима ће писати да су голове за актуелног првака постигли Зоран Тошић из слободног удраца, Саша Здјелар вештом реакцијом испред петерца и Леандре Тавамба рутинирано, међутим, сви ће се сагласити да је Парни ваљак из потенцијално новог глиба извукао Саша Илић. Најстарији фудбалер Суперлиге играо је као младић, као с краја 90-их, делио лопте као руком, стварао шансе саиграчима и ту је главна цака: зар је могуће да је Партизан спао на то да у критичном тренутку сезоне мора да га спасава 40-годишњи капитен? То је питање на које би најпре требало да одговори Мирослав Ђукић и над којим би морао да се замисли и Сејдуба Сума, овог поподнева привилегован да са стране гледа како легендарни везиста „везе“ тереном.

Ка првој победи код куће још од 22. октобра - кад је савладана Бачка 3:1 - Партизање усмерио Зоран Тошић, „кифлом“ из слободног ударца. Био је то седми суперлигашки гол „седмице“ црно-белих, довољан да се начне сатав скромног квалитета и таман кад се очекивало да „отварање“ означи можда и фестивал погодака, домаћин је почео да промашује. Нема ко није имао шансу до краја првог полувремена, пуцали су Ожеговић, Тавамба, Јанковић, бек Милетић је и пречку уздрмао, а пошто је Немања Стевановић или одбио све покушаје доскорашњих клупских дургова или му у томе помогла одбрана, па и наклоност Фортуне, Рад је изједначио из прве праве прилике на мечу.

И то идеалне. Владимир Волков је у завршници првог дела вешто реализовао једанаестерац који је Бојан Остојић скривио оборивши Александра Лутовца и тај једна од ретких аката Грађевинара показао је колико је одбрана црно-белих рањива, јер је опет примила гол. Седми пут узастопно у Суперлиги, а десети у свим такмичењима... А могао је и два, да Владимир Стојковић десетак минута пре краја није осујетио покушај Срђана Ајковића.

Лоше је то.

Игра је, пак, била боља него у сва три досадашња пролећна меча заједно. Њавише захваљујући већ поменутом Саши Илићу. Капитен је гурао лопту у простор, правио вишак, пасовима разарао одбрану Рада, пред крај њему својствено издање заокружио асистенцијом са Леандреа Тавамбу.

Камерунац је оверио останак бодова на Топчидерском брду, с тим да се такав сценарио могао наслутити у 70. минуту. Корнер Марка Јанковића његов некадашњи саиграч из ОФК Београда је претворио у гол и оставио екипу Зорана Милинковића без бодова у утакмици у којој, руку на срце, истима није ни могла да се нада.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ - 26. КОЛО

ПАРТИЗАН - РАД 3:1
/Тошић 17, Здјелар 70, Тавамба 89 - Волков 40 пен/

Београд
Стадион Партизана
Судија: Игор Стојиљковић
Жути картон: Остојић, Цуцин, Јанковић (Партизан), Маринковић, Волков (Рад)

ПАРТИЗАН: Стојковић - Цуцин, Н. Р. Милетић, Остојић (од 46. Митровић), Н. Г. Милетић - Здјелар - Тошић (од 65. Ђерлек), Илић, Јанковић - Ожеговић (од 78. Јевтовић), Тавамба. Тренер: Мирослав Ђукић.

РАД: Стевановић - Вицо, Перендија, Зе Маркос, Волков - Денић, Петровић (од 86. Баиновић) - Лутовац, Маринковић (од 78. Каришић), Бирманчевић (од 72. Ајковић) - Веселиновић. Тренер: Зоран Милинковић.

Суперлига, 26. коло:

Бачка - Радник Сурдулица 4:2 (2:1)
/Луковић 9, 22, Димитријевић 58, Додлек 71 - Златановић 40, Златановић 84/

Борац Чачак - Чукарички 2:2 (1:1)
/Филиповић 20, Кнежевић 69 - Доцић 53, Мутрински 92/

Вождовац - Младост Лучани 0:0

Јавор - Раднички Ниш 0:2 (0:0)
/Петковић 77 - Павков 51пен, 76пен, Нома 81/

Мачва - Напредак 1:0 (1:0)
/Матић 11/

Спартак Суботица - Земун 1:2 (1:0)
/Ђуричин 37 - Петковић 60, 68/

Партизан  - Рад 3:1 (1:1)
/Тошић 17, Здјелар 70, Тавамба 89 - Волков 40 пен/

18.00: Војводина - Црвена звезда

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 66, Партизан 55, Раднички 49, Чукарички 46, Спартак 40, Напредак 40, Вождовац 40, Војводина (-1) 37, Младост 34, Радник 30, Земун 28, Мачва 28, Бачка 27, Јавор 21, Рад 18, Борац 17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар