SLS: Partizan pobijedio u Humskoj poslije skoro pet mjeseci!

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili ekipu Rada u meču vanrednog 26. kola rezultatom 3:0.  Partizan pobedio Rad! Partizan bolji od Rada u 26. kolu Superlige Srbije. Crno-beli posle skoro pet meseci pobedili kod kuće u domaćem šampionatu.  Ne može se igrati fudbal bez Saše Ilića!

Fudbal 07.03.2018 | 17:45
SLS: Partizan pobijedio u Humskoj poslije skoro pet mjeseci!
Crno-beli su zabeležili prvu pobedu u Humskoj još od 22. oktobra 2017. godine!

Strelci za pobednički tim bili su Zoran Tošić u 17. minutu, Saša Zdjelar u 70. i Leandre Tavamba u 87. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Vladimir Volkov u 40. minutu iz penala.

Iako su crno-beli od starta zapretili i bili mnogo bolji na terenu od protivnika, posle prvih 45 minuta igre bilo je izjednačeno 1:1.

Ekipa Miroslava Đukića stvarala je dosta šansi, ali ih nisu uspešno realizovali.

Poveli su u 17. minutu golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca, da bi izjednačenje 'Građevinarima' doneo Volkov u 40. minutu.

Bojan Ostojić je oborio Lutovca u šesnaestercu, a precizan s bele tačke bio je bivši fudbaler Partizana.

U nastavku meča, crno-beli su nastavili pritisak, ali je golman Rada Nemanja Stevanović, bivši čuvar mreže crno-belih, bio odličan na golu.

Ipak, crno-beli su potvrdili dominaciju i u poslednjih deset minuta igre došli do pobede. Golom Saše Zdjelara ponovo su došli do vođstva u 70. minutu, da bi konačan rezultat postavio Tavamba u 87. minutu.

Ovim trijumfom izabranici Miroslava Đukića prekinuli su seriju negativnih rezultata.

Prvi put od 22. oktobra prošle godine Partizan je pobedio superligašku utakmicu u Humskoj. Crno-beli su savldali Rad u 26. kolu 3:1 (1:1), što je za tim Miroslava Đukića bio tek drugi trijumf na poslednjih osam mečava kod kuće.

Bodove su odnosili Napredak (1:1), Čukarički (0:0), Spartak (1:1), Vojvodina (1:1), Crvena zvezda (1:1) i Zemun (1:1). Zanimljivo, i Bačka je kao i Rad pobeđana identičnim rezultatom.

Dosta bolje je ove srede delovao "parni valjak" u odnosu na poslednje dve utakmice protiv Zemuna i Radničkog. Ali, to se i očekivalo protiv ekipa koja je do sada skupila svega 18 bodova i grčevito se bori za opstanak u Superligi.

Ipak, i "građevinari" su uspeli da daju gol crno-belima. Bojan Ostojić je oborio Aleksandra Lutovca u šesnaestercu, a sudija Igro Stojiljković dosudio najstrožu kaznu. Precizan "s kreča" bio je Vladimir Volkov u 40. minutu

Gost s Banjice uspeo je da izjednači, dok je Partizan pre toga propustio priliku da do vrha napuni mrežu rivala. Ređale su se šanse, ali i promašaji... Samo je Zoran Tošić u 17. minuti sjajno izveo "slobodnjak" sa 17-18 metara i savladao nekadašnjeg golmana Partizana Nemanju Stevanovića. 

Imali su crno-beli loptu i bolju igru i u drugom delu, ali Ognjen Ožegović, uprkos tome što je nekoliko puta bio u sjajnim šansama, nije uspeo da se upiše u strelce. Jesu Saša Zdjelar u 70. i Leandre Tavamba u 89. minutu.

Vezni fudbaler se odlično snašao posle centaršuta iz kornera. Zdjelar je samo postavio nogu, a lopta u luku preletela Stevanović. Nešto kasnije, Tavamba se odlično oslobodio svog čuvara posle asistencije Saše Ilića i prizemnim udarcem pogodio bliži ugao gola "građevinara".

Rad je imao dva šuta u okvir gola Partizana. Prvi je kada je Volkov izjednačio, a drugi nekoliko minuta pre kraja, kada Srđan Ajković nije iskoristio kolosalnu priliku da banjičkom klubu donose bod. 

Đukić je napravio nekoliko izmena za duel sa Radom, a najbitnija je odluka da stavi Sašu Ilića u tim, čime je "valjak" delovao daleko povezanije, kao i da Marka Jankovića prebaci na njegovu omiljenu desnu stranu.

Rad ostaje na 15. mestu sa 18 bodoba, dok je Partizan, barem dok se ne završi derbi u Novom Sadu, na "-11" u odnosu na lidera Crvenu zvezdu.

Sejduba Suma na klupi - Saša Ilić na terenu. Posledično tome daleko bolja, živopisnija, smisenija i igra Partizana prožeta nizom šansi. Na kraju i pobeda nad Radom u meču koji se može posmatrati iz više uglova. Rezultatski, uspeli su crno-beli da se oporave od dva udarca u bradu (Zemun 1:1 i niški Radnički 0:1), igrački, da pokažu kako znaju i mogu bolje nego u većem delu dosadašnje sezone, ali ruku na srce, ovaj trijumf ne bi smeli da glorifikuju jer je ostvaren protiv drugog najlošijeg tima lige - 3:1.

U almanasima će pisati da su golove za aktuelnog prvaka postigli Zoran Tošić iz slobodnog udraca, Saša Zdjelar veštom reakcijom ispred peterca i Leandre Tavamba rutinirano, međutim, svi će se saglasiti da je Parni valjak iz potencijalno novog gliba izvukao Saša Ilić. Najstariji fudbaler Superlige igrao je kao mladić, kao s kraja 90-ih, delio lopte kao rukom, stvarao šanse saigračima i tu je glavna caka: zar je moguće da je Partizan spao na to da u kritičnom trenutku sezone mora da ga spasava 40-godišnji kapiten? To je pitanje na koje bi najpre trebalo da odgovori Miroslav Đukić i nad kojim bi morao da se zamisli i Sejduba Suma, ovog popodneva privilegovan da sa strane gleda kako legendarni vezista „veze“ terenom.

Ka prvoj pobedi kod kuće još od 22. oktobra - kad je savladana Bačka 3:1 - Partizanje usmerio Zoran Tošić, „kiflom“ iz slobodnog udarca. Bio je to sedmi superligaški gol „sedmice“ crno-belih, dovoljan da se načne satav skromnog kvaliteta i taman kad se očekivalo da „otvaranje“ označi možda i festival pogodaka, domaćin je počeo da promašuje. Nema ko nije imao šansu do kraja prvog poluvremena, pucali su Ožegović, Tavamba, Janković, bek Miletić je i prečku uzdrmao, a pošto je Nemanja Stevanović ili odbio sve pokušaje doskorašnjih klupskih durgova ili mu u tome pomogla odbrana, pa i naklonost Fortune, Rad je izjednačio iz prve prave prilike na meču.

I to idealne. Vladimir Volkov je u završnici prvog dela vešto realizovao jedanaesterac koji je Bojan Ostojić skrivio oborivši Aleksandra Lutovca i taj jedna od retkih akata Građevinara pokazao je koliko je odbrana crno-belih ranjiva, jer je opet primila gol. Sedmi put uzastopno u Superligi, a deseti u svim takmičenjima... A mogao je i dva, da Vladimir Stojković desetak minuta pre kraja nije osujetio pokušaj Srđana Ajkovića.

Loše je to.

Igra je, pak, bila bolja nego u sva tri dosadašnja prolećna meča zajedno. Njaviše zahvaljujući već pomenutom Saši Iliću. Kapiten je gurao loptu u prostor, pravio višak, pasovima razarao odbranu Rada, pred kraj njemu svojstveno izdanje zaokružio asistencijom sa Leandrea Tavambu.

Kamerunac je overio ostanak bodova na Topčiderskom brdu, s tim da se takav scenario mogao naslutiti u 70. minutu. Korner Marka Jankovića njegov nekadašnji saigrač iz OFK Beograda je pretvorio u gol i ostavio ekipu Zorana Milinkovića bez bodova u utakmici u kojoj, ruku na srce, istima nije ni mogla da se nada.

SUPERLIGA SRBIJE - 26. KOLO

PARTIZAN - RAD 3:1
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Igor Stojiljković
Žuti karton: Ostojić, Cucin, Janković (Partizan), Marinković, Volkov (Rad)

PARTIZAN: Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić (od 46. Mitrović), N. G. Miletić - Zdjelar - Tošić (od 65. Đerlek), Ilić, Janković - Ožegović (od 78. Jevtović), Tavamba. Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Stevanović - Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov - Denić, Petrović (od 86. Bainović) - Lutovac, Marinković (od 78. Karišić), Birmančević (od 72. Ajković) - Veselinović. Trener: Zoran Milinković.

Superliga, 26. kolo:

Bačka - Radnik Surdulica 4:2 (2:1)
/Luković 9, 22, Dimitrijević 58, Dodlek 71 - Zlatanović 40, Zlatanović 84/

Borac Čačak - Čukarički 2:2 (1:1)
/Filipović 20, Knežević 69 - Docić 53, Mutrinski 92/

Voždovac - Mladost Lučani 0:0

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Petković 77 - Pavkov 51pen, 76pen, Noma 81/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Matić 11/

Spartak Subotica - Zemun 1:2 (1:0)
/Đuričin 37 - Petković 60, 68/

Partizan  - Rad 3:1 (1:1)
/Tošić 17, Zdjelar 70, Tavamba 89 - Volkov 40 pen/

18.00: Vojvodina - Crvena zvezda

TABELA: Crvena zvezda (-1) 66, Partizan 55, Radnički 49, Čukarički 46, Spartak 40, Napredak 40, Voždovac 40, Vojvodina (-1) 37, Mladost 34, Radnik 30, Zemun 28, Mačva 28, Bačka 27, Javor 21, Rad 18, Borac 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar