Туга - најстарији шпански клуб иде на добош за један евро!

Рекреативо Уелва пао на најниже гране.  Рекреативо продат за 1€! Најстарији шпански клуб, који се "сурвао" из Примере у Терцеру, има новог власника након што је Уелва пристала да плати дугове.

Фудбал 09.03.2018 | 21:00
Туга - најстарији шпански клуб иде на добош за један евро!
Најстарији шпански фудбалски клуб Рекреативо из Уелве биће продат за само један евро због великих дугова, јавља агенција ЕФЕ.

Градско веће Уелве жели да реши све финансијске проблеме и са компанијом Еуросамоп договорила је да купи све акције клуба за један евро.

Рекреативо се тренутно такмичи у трећој лиги Шпаније са дугом од 7.600.000 евра који ће сада исплатити град Уелва заједно са водећом енергетском компанијом у Шпанији Ендесом.

Рекреативо, чији су фудбалери 11. на табели Б Сегунде, прошлог децембра прославио је 128 рођендан клуба.

Иначе, највећи успех овог клуба је пласман у финале Купа краља 2003. године, када је изгубио од Мајорке са 3:0.

Компанија "Еуросамоп" постала је нови власник 128 година старог спортског колектива за симболичну цену, недуго након што је Уелва санирала дуг од 7,6 милиона евра који су разни челници направили током пада плаво-белих из Примере (2008/09), преко Сегунде у Терцеру у којој се екипа налази од сезоне 2015/16.

Рекреативо у текућој сезони солидно стоји у Групи 4 треће лиге (југ Шпаније), екипа се после 28 кола налази на 11. месту на табели али има само четири бода више од Лас Палмас Атлетика који је први испод црте.

Мадридска компанија Еуросамоп бави се грађевинским радовима, какви ће вероватно бити неопходни на трошном "Нуево Коломбино" стадиону у Уелви капацитета 21.670 места на којем повремено игра и репрезентација Шпаније.

"Ел Децано" је основан 1889. године, али се живописни градић крај андалузијских обала Атлантика никада није радовао титули првака Шпаније. "Рекре" је, додуше, играо финале Купа краља 2003. године, а у сезони 2005/06 плаво-бели освојили су Сегунду.

Луис Арагонес, Давид Де Хеа, Антонио Валенсија, Санти Касорла, Даниел Гиза, Хуанито, Ђерар, Ману, Хулио Алберто Морено, Куро Торес, Манолин, Хозе Марија Магуреги, Икечукву Уче, Павел Брозек, Марко Рубен, Марио Силва и Мартин Касерес само су неки од познатих играча који су играли за Рекреативо којег је у поменутој сезони 2005/06 у Примеру увео садашњи тренер Валенсиј, Марселино Гарсија Торал.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар