Tuga - najstariji španski klub ide na doboš za jedan evro!

Rekreativo Uelva pao na najniže grane.  Rekreativo prodat za 1€! Najstariji španski klub, koji se "survao" iz Primere u Terceru, ima novog vlasnika nakon što je Uelva pristala da plati dugove.

Fudbal 09.03.2018 | 21:00
Tuga - najstariji španski klub ide na doboš za jedan evro!
Najstariji španski fudbalski klub Rekreativo iz Uelve biće prodat za samo jedan evro zbog velikih dugova, javlja agencija EFE.

Gradsko veće Uelve želi da reši sve finansijske probleme i sa kompanijom Eurosamop dogovorila je da kupi sve akcije kluba za jedan evro.

Rekreativo se trenutno takmiči u trećoj ligi Španije sa dugom od 7.600.000 evra koji će sada isplatiti grad Uelva zajedno sa vodećom energetskom kompanijom u Španiji Endesom.

Rekreativo, čiji su fudbaleri 11. na tabeli B Segunde, prošlog decembra proslavio je 128 rođendan kluba.

Inače, najveći uspeh ovog kluba je plasman u finale Kupa kralja 2003. godine, kada je izgubio od Majorke sa 3:0.

Kompanija "Eurosamop" postala je novi vlasnik 128 godina starog sportskog kolektiva za simboličnu cenu, nedugo nakon što je Uelva sanirala dug od 7,6 miliona evra koji su razni čelnici napravili tokom pada plavo-belih iz Primere (2008/09), preko Segunde u Terceru u kojoj se ekipa nalazi od sezone 2015/16.

Rekreativo u tekućoj sezoni solidno stoji u Grupi 4 treće lige (jug Španije), ekipa se posle 28 kola nalazi na 11. mestu na tabeli ali ima samo četiri boda više od Las Palmas Atletika koji je prvi ispod crte.

Madridska kompanija Eurosamop bavi se građevinskim radovima, kakvi će verovatno biti neophodni na trošnom "Nuevo Kolombino" stadionu u Uelvi kapaciteta 21.670 mesta na kojem povremeno igra i reprezentacija Španije.

"El Decano" je osnovan 1889. godine, ali se živopisni gradić kraj andaluzijskih obala Atlantika nikada nije radovao tituli prvaka Španije. "Rekre" je, doduše, igrao finale Kupa kralja 2003. godine, a u sezoni 2005/06 plavo-beli osvojili su Segundu.

Luis Aragones, David De Hea, Antonio Valensija, Santi Kasorla, Daniel Giza, Huanito, Đerar, Manu, Hulio Alberto Moreno, Kuro Tores, Manolin, Hoze Marija Maguregi, Ikečukvu Uče, Pavel Brozek, Marko Ruben, Mario Silva i Martin Kaseres samo su neki od poznatih igrača koji su igrali za Rekreativo kojeg je u pomenutoj sezoni 2005/06 u Primeru uveo sadašnji trener Valensij, Marselino Garsija Toral.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar