Секач је дошао на вечеру и „појео“ ПСЖ!

Скоро непогрешив у пасу, чврст у дуелима, на крају им је дао гол. . . Није случајно, он даје кад је важно.

Фудбал 07.03.2018 | 21:15
Секач је дошао на вечеру и „појео“ ПСЖ!
Од „секача“ до беспрекорног додавача.

Кад је долазио у Европу, за њега се говорило „зна само да бије“. Нико (одмах) није видео оно што су Реалови људи приметили скаутирајући га док се школовао у Сао Паулу. Испоставиће се да је израстао у једног од кључних играча европског првака, а не само помоћно ослобље каквим су га често доживљавали.

Реванш са Пари Сен Жерменом је потврдио да је Карлос Енрике Каземиро више од осигурача на средини терена. У повредама ослабљеном саставу Зинедина Зидана можда најзначајнији. Пошто није било ровитогТонија Кроса да пренесе лопту од одбране до напада и недовољно опорављеног Луке Модрића да креира акције, 24-годишњи Бразилац је одиграо вероватно једну од најбољих партија каријере, завреди овације навијача шпанског тима, јавне похвале саиграче и тренера и високе оцене у новинским извештајима.

Утисак од утакмици у којој је „појео“ везни ред Парижана поткрепиле су бројке: за 90 минута на Парку принчева погрешио је само једном! ОПЕТ - ЈЕДНОМ! Од 57 пасова чак 56 је стигло тамо где је Каземиро наумио. А да није алиби, већ фудбалер спреман да преузме одговорност види се по томе да је од тих 57 довадавања чак 27 извео на половини противника, где ваља осмислити напад, а не само предати лопту првом до себе.

Задивљујуће!

Баш као и чињеница да је од 15 дуела са везњацима ПСЖ-а добио чак 11, а да им је покупио још 11 лопти. Кад би то урадио, деловао је сигурно, као да је играч племенитог кова - Бразилац је то - па је био успешан у једном дрибилнгу који је покушао, а за тим је битније што је и једини ударац на гол Алфонса Ареоле завршио у мрежи. Уз помоћ Маркињоса, али рачуна се.

У Мадриду кажу - херојско издање!

Подсећају да је Каземиро играч за велике утакмице. Прошле сезоне је ставио тачку на тријумф над Наполијем у осмини финала иако су Италијани водили у Мадриду, па је на 1:1 у Кардифу дао гол Јувентусу, почетком ове сезоне у Скопљу отворио Манчестер јунајтед у сусрету Суперкупа Европе, спаковао га је и Барселони с тим да ће тај меч „краљевићи“ изгубити у надокнади, а сад Пари Сен Жермену.
„Уз максимално поштовање свих других клубова, Реал је тај који живи од Лиге шампиона“, усхићено је говорио Каземиро после меча на Парку принчева.

С њим је Реал закључао средину терена и отворио ново поглавље - „трећа узастопна европска круна“.

Мало ли је за једног „секача“. И играча плаћеног свега 6.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар