Sekač je došao na večeru i „pojeo“ PSŽ!

Skoro nepogrešiv u pasu, čvrst u duelima, na kraju im je dao gol. . . Nije slučajno, on daje kad je važno.

Fudbal 07.03.2018 | 21:15
Sekač je došao na večeru i „pojeo“ PSŽ!
Od „sekača“ do besprekornog dodavača.

Kad je dolazio u Evropu, za njega se govorilo „zna samo da bije“. Niko (odmah) nije video ono što su Realovi ljudi primetili skautirajući ga dok se školovao u Sao Paulu. Ispostaviće se da je izrastao u jednog od ključnih igrača evropskog prvaka, a ne samo pomoćno osloblje kakvim su ga često doživljavali.

Revanš sa Pari Sen Žermenom je potvrdio da je Karlos Enrike Kazemiro više od osigurača na sredini terena. U povredama oslabljenom sastavu Zinedina Zidana možda najznačajniji. Pošto nije bilo rovitogTonija Krosa da prenese loptu od odbrane do napada i nedovoljno oporavljenog Luke Modrića da kreira akcije, 24-godišnji Brazilac je odigrao verovatno jednu od najboljih partija karijere, zavredi ovacije navijača španskog tima, javne pohvale saigrače i trenera i visoke ocene u novinskim izveštajima.

Utisak od utakmici u kojoj je „pojeo“ vezni red Parižana potkrepile su brojke: za 90 minuta na Parku prinčeva pogrešio je samo jednom! OPET - JEDNOM! Od 57 pasova čak 56 je stiglo tamo gde je Kazemiro naumio. A da nije alibi, već fudbaler spreman da preuzme odgovornost vidi se po tome da je od tih 57 dovadavanja čak 27 izveo na polovini protivnika, gde valja osmisliti napad, a ne samo predati loptu prvom do sebe.

Zadivljujuće!

Baš kao i činjenica da je od 15 duela sa veznjacima PSŽ-a dobio čak 11, a da im je pokupio još 11 lopti. Kad bi to uradio, delovao je sigurno, kao da je igrač plemenitog kova - Brazilac je to - pa je bio uspešan u jednom dribilngu koji je pokušao, a za tim je bitnije što je i jedini udarac na gol Alfonsa Areole završio u mreži. Uz pomoć Markinjosa, ali računa se.

U Madridu kažu - herojsko izdanje!

Podsećaju da je Kazemiro igrač za velike utakmice. Prošle sezone je stavio tačku na trijumf nad Napolijem u osmini finala iako su Italijani vodili u Madridu, pa je na 1:1 u Kardifu dao gol Juventusu, početkom ove sezone u Skoplju otvorio Mančester junajted u susretu Superkupa Evrope, spakovao ga je i Barseloni s tim da će taj meč „kraljevići“ izgubiti u nadoknadi, a sad Pari Sen Žermenu.
„Uz maksimalno poštovanje svih drugih klubova, Real je taj koji živi od Lige šampiona“, ushićeno je govorio Kazemiro posle meča na Parku prinčeva.

S njim je Real zaključao sredinu terena i otvorio novo poglavlje - „treća uzastopna evropska kruna“.

Malo li je za jednog „sekača“. I igrača plaćenog svega 6.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar