ЕК: Срби сломили Уникс, Зенит немоћан у Италији!

Сви домаћини забележили су победе у првим мечевима четвртфинала плеј-офа Еврокупа, јер су после Локомотиве и Дарушафаке славили још Бајерн и Ређана.  Лучић цепао мрежице, Јовић делио асистенције - Бајерн повео у четвртфиналу.  Венеција лако изашла на крај са гостујућим Зенитом.

Кошарка 06.03.2018 | 23:22
ЕК: Срби сломили Уникс, Зенит немоћан у Италији!
Бајерн српског селектора Александра Ђорђевића стекао је предност против руског Уникса са 83:75.

Други руски представник Зенит се држао само у првом полувремену, на крају је убедљиво поражен на југу Апенина од Ређане са 75:61.

Након резултатске "клацкалице" у првом полувремену у Минхену, Бајерн успоставља контролу резултата средином трећег периода, серијом 12:3 стиже до двоцифрене предности (45:35).

Уникс смањује дефицит до истека квартала, али Бајерн у последњем опет бежи на +10 и успева да одбрани предност до краја.

Бајерн је предводио Девин Букер са 16 поена и девет скокова, док су по 14 додали Џаред Канингем и Владимир Лучић, који је имао и пет скокова.

Двоцифрен учинак имао је још Данило Бартел са 11 поена, док је други српски кошаркаш Стефан Јовић меч завршио са четири поена и осам асистенција.

Уникс је носио Квино Колом са 22 поена, по 13 су постигли Џамар Смит и Стефан Лазме који је имао и шест скокова, док је 11 додао Јевгениј Колесњиков.

Српски кошаркаш Данило Анђушић није успео ни да шутне на кош за мање од три минута на паркету.

Минхенски Бајерн убрзано гази ка самој завршници Еврокупа. Екипа Александра Ђорђевића на свом терену је победила руски Уникс са 83:75 и повела са 1:0 у четвртфиналној серији. Ништа боље није прошао ни други руски представник Зенит, који је у гостима изгубио од Венеције са 75:61.

Четвртфиналне серије играју се на две победе, а реванш мечеви на програму су за три дана у Казању, односно Санкт Петербургу.

Бајерн је одиграо егал утакмицу, мада је утисак да је ипак имао контролу над оним што се дешавало на терену.

Ипак, питање победника дефинитивно је одлучено тек у последњој четвртини када је Владимир Лучић погодио тројку за плус осам (74:66) два минута пре краја.

Репрезентативац Србије утакмицу ја завршио са 14 поена и пет скокова. Стефан Јовић додао је четири поена и поделио осам асистенција, а исти кошгетерски учинак имао је Маик Цирбес.

У редовима Уникса најбољи стрелац био је Квино Колом са 22 поена, а Данило Анђушић није успео да се упише у стрелца, мада је и играо кратко, само два минута и 45 секунди.

Зенит је најавио "брејк" у Ређо Емилији после добре прве четвртине у којој је имао и пет поена предности, али серијом 8:0 преокреће у завршници полувремена за +6 (35:29).

Руси су тешко пратили Италијане током трећег периода, у чијој завршници Ређана стиже до двоцифрене разлике (54:44), коју до краја повећава на коначних +14.

Ређану је предводио Џејлен Рејнолдс са дабл-даблом од 19 поена и 11 скокова, 15 је додао Амадео Дела Вале, док је 12 убацио Џулијан Рајт.

Најефкаснији у тиму из Санкт Петербурга био је Сергеј Карашев са 19 поена уз пет скокова и четири асистенција.

Добро су га пратили Дру Гордон са 12 поена и шест скокова, те Малком Грифин са десет поена, док је српски репрезентативац Марко Симоновић меч завршио са по три поена и скока.

На мечу у Венецији гостујућа екипа добро се држала само до средине друге четвртине. Међутим, триоРејнолдс, Дела Вале и Рајт након тога потпуно је преузео контролу на терену.

Италијани су на велики одмор отишли са плус шест, а крајем треће деонице Венеција је први пут на мечу дошла до плус 10.

Зенит до краја није успео да се опорави од тог ударца, а домаћин је, мање више, рутински привео утакмицу крају.

Марко Симоновић је постигао три поена за Зенит, а Сергеј Карашев убацио је 19. Код победника јеРејнолдс постигао 19, Дела Вале 15, а Рајт 12 поена.

Реванш мечеви су 9. марта.

Еврокуп, четвртфинале:

Бајерн – Уникс 83:75
1-0 у серији

Ређана – Зенит 75:61
1-0 у серији

Локомотива – Гран Канарија 79:74
1-0 у серији

Дарушафака – Будућност 57:54
1-0 у серији

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар