EK: Srbi slomili Uniks, Zenit nemoćan u Italiji!

Svi domaćini zabeležili su pobede u prvim mečevima četvrtfinala plej-ofa Evrokupa, jer su posle Lokomotive i Darušafake slavili još Bajern i Ređana.  Lučić cepao mrežice, Jović delio asistencije - Bajern poveo u četvrtfinalu.  Venecija lako izašla na kraj sa gostujućim Zenitom.

Košarka 06.03.2018 | 23:22
EK: Srbi slomili Uniks, Zenit nemoćan u Italiji!
Bajern srpskog selektora Aleksandra Đorđevića stekao je prednost protiv ruskog Uniksa sa 83:75.

Drugi ruski predstavnik Zenit se držao samo u prvom poluvremenu, na kraju je ubedljivo poražen na jugu Apenina od Ređane sa 75:61.

Nakon rezultatske "klackalice" u prvom poluvremenu u Minhenu, Bajern uspostavlja kontrolu rezultata sredinom trećeg perioda, serijom 12:3 stiže do dvocifrene prednosti (45:35).

Uniks smanjuje deficit do isteka kvartala, ali Bajern u poslednjem opet beži na +10 i uspeva da odbrani prednost do kraja.

Bajern je predvodio Devin Buker sa 16 poena i devet skokova, dok su po 14 dodali Džared Kaningem i Vladimir Lučić, koji je imao i pet skokova.

Dvocifren učinak imao je još Danilo Bartel sa 11 poena, dok je drugi srpski košarkaš Stefan Jović meč završio sa četiri poena i osam asistencija.

Uniks je nosio Kvino Kolom sa 22 poena, po 13 su postigli Džamar Smit i Stefan Lazme koji je imao i šest skokova, dok je 11 dodao Jevgenij Kolesnjikov.

Srpski košarkaš Danilo Anđušić nije uspeo ni da šutne na koš za manje od tri minuta na parketu.

Minhenski Bajern ubrzano gazi ka samoj završnici Evrokupa. Ekipa Aleksandra Đorđevića na svom terenu je pobedila ruski Uniks sa 83:75 i povela sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. Ništa bolje nije prošao ni drugi ruski predstavnik Zenit, koji je u gostima izgubio od Venecije sa 75:61.

Četvrtfinalne serije igraju se na dve pobede, a revanš mečevi na programu su za tri dana u Kazanju, odnosno Sankt Peterburgu.

Bajern je odigrao egal utakmicu, mada je utisak da je ipak imao kontrolu nad onim što se dešavalo na terenu.

Ipak, pitanje pobednika definitivno je odlučeno tek u poslednjoj četvrtini kada je Vladimir Lučić pogodio trojku za plus osam (74:66) dva minuta pre kraja.

Reprezentativac Srbije utakmicu ja završio sa 14 poena i pet skokova. Stefan Jović dodao je četiri poena i podelio osam asistencija, a isti košgeterski učinak imao je Maik Cirbes.

U redovima Uniksa najbolji strelac bio je Kvino Kolom sa 22 poena, a Danilo Anđušić nije uspeo da se upiše u strelca, mada je i igrao kratko, samo dva minuta i 45 sekundi.

Zenit je najavio "brejk" u Ređo Emiliji posle dobre prve četvrtine u kojoj je imao i pet poena prednosti, ali serijom 8:0 preokreće u završnici poluvremena za +6 (35:29).

Rusi su teško pratili Italijane tokom trećeg perioda, u čijoj završnici Ređana stiže do dvocifrene razlike (54:44), koju do kraja povećava na konačnih +14.

Ređanu je predvodio Džejlen Rejnolds sa dabl-dablom od 19 poena i 11 skokova, 15 je dodao Amadeo Dela Vale, dok je 12 ubacio Džulijan Rajt.

Najefkasniji u timu iz Sankt Peterburga bio je Sergej Karašev sa 19 poena uz pet skokova i četiri asistencija.

Dobro su ga pratili Dru Gordon sa 12 poena i šest skokova, te Malkom Grifin sa deset poena, dok je srpski reprezentativac Marko Simonović meč završio sa po tri poena i skoka.

Na meču u Veneciji gostujuća ekipa dobro se držala samo do sredine druge četvrtine. Međutim, trioRejnolds, Dela Vale i Rajt nakon toga potpuno je preuzeo kontrolu na terenu.

Italijani su na veliki odmor otišli sa plus šest, a krajem treće deonice Venecija je prvi put na meču došla do plus 10.

Zenit do kraja nije uspeo da se oporavi od tog udarca, a domaćin je, manje više, rutinski priveo utakmicu kraju.

Marko Simonović je postigao tri poena za Zenit, a Sergej Karašev ubacio je 19. Kod pobednika jeRejnolds postigao 19, Dela Vale 15, a Rajt 12 poena.

Revanš mečevi su 9. marta.

Evrokup, četvrtfinale:

Bajern – Uniks 83:75
1-0 u seriji

Ređana – Zenit 75:61
1-0 u seriji

Lokomotiva – Gran Kanarija 79:74
1-0 u seriji

Darušafaka – Budućnost 57:54
1-0 u seriji

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar