Дјечак из Рудог тражи правду

На главном претресу осумњиченим професорима Средње школе из Рудог за онемогућавање присуства часовима дјечаку Славку Мршевићу из овог града, данас су саслушана два свједока оптужбе.

Република Српска 06.03.2018 | 18:46
Дјечак из Рудог тражи правду
Претрес је одржан пред судијом Основног суда у Вишеграду Зијадом Салићем, тужиоцем Драганом Нинковићем и адвокатом одбране.

Професори се терете да су школске 2015/2016.године престали да оцјењују ученика Славка Мршевића, особу са најблажим степеном аутизма, чиме су сумњиче да су починили кривично дјело несавјестан рад у служби из члана 354 став 1 Кривичног закона Републике Српске.

Правни заступник оштећеног Бојан Бајић је оцијенио да тужилац и судија савјесно и професионално раде свој посао.




"И из правосудних институција апелују на професоре и руководство школе да се ученик Славко Мршевић врати у наставни процес. И сами се чуде зашто су ови људи запели да не дају дјетету да пређе школски праг", додао је Бајић.

Бајић тврди да у свему овоме своју улогу има и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

"По документацији смо открили да постоји и њихова одговорност. Министарство је донијело немарно једно рјешење и нанијело штету дјетету.  Зато из министарства и ћуте и одуговлаче из разлога што се плаше да открију ту своју одговорност", истиче Бајић.

Покушали смо да добијемо изјаву од адвоката осумњичених директора и педагога школе као и осам професора али је он избјегао да стане пред камеру.

Суђење ће бити настављено 20.марта.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

М.Н.

06.03.2018 18:58

Дјецака под хитно треба вратити у сколу. Опет се не могу отети утисак да тако искусан туилац као сто је Д. Нинковиц, промаси квалификацију кривицног дјела. Професори немају својство слубених лица, сто је битно обиљезје овог дјела. Ово је дјело из друге глаВе КЗ РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУПАШ

07.03.2018 04:13

Н.Н. НЕМАШ ПОЈМА ШТА ПИШЕШ. ОТИЂИ У РУДО ПА ПРОГЛЕДАЈ.

Name

М. Н.

07.03.2018 09:26

Ако се не разумијете у кривицно право, не коментаристе. Г. Нинковиц треба само промјенити квафикацију дјела.

Name

Н.О

12.03.2018 22:29

Слузбено или одговорно лице. Није само слузбено лице. Јесте ли цитали квалификацију дјела?

Name

ДР

06.03.2018 23:04

Један од оптузених негдје реце како их сада називају монструмима, цудовистима и не знам цим јос, па "господо" оптузени по свему овоме сто цитам по медијима, могу вам реци да вам ти називи и прилице. Јесте ли ви изуцавали педагогију? Психологију? Како и гдје сте ви добили ту диплому? Славко драги, ти си јунак, од тебе сви требају много да науце, а поготово ови педагози. Буди јак као и до сада, цијели свијет је уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доц

07.03.2018 08:51

Види се по коментару да си неки искусан просвјетни радник. Свака цаст, тако говоре само искусни људи...јесу монструми, срам их и стид било, сто су стрепили за безбједност дјетета, срам, срам их било. Требас лицно отици код тих монструма и објаснити им како треба да раде, посто су вјероватно и дипломе купили.

Name

Правда

07.03.2018 12:03

Пратим објаве Бојана Бајица, јавног заступника дјетета, и јасно је да је криво руководство сколе и тадасњи директор Бранко Папиц. Проблем је сто је садасњи директор Татомир Елез наставио истим путем и обмањује министра Данета Малесевица , а исти га стити јер су цланови ДНС-а. Ста це јадници кад је политика вазнија од права дјетета.

ОДГОВОРИТЕ