Dječak iz Rudog traži pravdu

Na glavnom pretresu osumnjičenim profesorima Srednje škole iz Rudog za onemogućavanje prisustva časovima dječaku Slavku Mrševiću iz ovog grada, danas su saslušana dva svjedoka optužbe.

Republika Srpska 06.03.2018 | 18:46
Dječak iz Rudog traži pravdu
Pretres je održan pred sudijom Osnovnog suda u Višegradu Zijadom Salićem, tužiocem Draganom Ninkovićem i advokatom odbrane.

Profesori se terete da su školske 2015/2016.godine prestali da ocjenjuju učenika Slavka Mrševića, osobu sa najblažim stepenom autizma, čime su sumnjiče da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 354 stav 1 Krivičnog zakona Republike Srpske.

Pravni zastupnik oštećenog Bojan Bajić je ocijenio da tužilac i sudija savjesno i profesionalno rade svoj posao.




"I iz pravosudnih institucija apeluju na profesore i rukovodstvo škole da se učenik Slavko Mršević vrati u nastavni proces. I sami se čude zašto su ovi ljudi zapeli da ne daju djetetu da pređe školski prag", dodao je Bajić.

Bajić tvrdi da u svemu ovome svoju ulogu ima i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Po dokumentaciji smo otkrili da postoji i njihova odgovornost. Ministarstvo je donijelo nemarno jedno rješenje i nanijelo štetu djetetu.  Zato iz ministarstva i ćute i odugovlače iz razloga što se plaše da otkriju tu svoju odgovornost", ističe Bajić.

Pokušali smo da dobijemo izjavu od advokata osumnjičenih direktora i pedagoga škole kao i osam profesora ali je on izbjegao da stane pred kameru.

Suđenje će biti nastavljeno 20.marta.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

M.N.

06.03.2018 18:58

Djecaka pod hitno treba vratiti u skolu. Opet se ne mogu oteti utisak da tako iskusan tuilac kao sto je D. Ninkovic, promasi kvalifikaciju krivicnog djela. Profesori nemaju svojstvo slubenih lica, sto je bitno obiljezje ovog djela. Ovo je djelo iz druge glaVe KZ RS..

ODGOVORITE
Name

LUPAŠ

07.03.2018 04:13

N.N. NEMAŠ POJMA ŠTA PIŠEŠ. OTIĐI U RUDO PA PROGLEDAJ.

Name

M. N.

07.03.2018 09:26

Ako se ne razumijete u krivicno pravo, ne komentariste. G. Ninkovic treba samo promjeniti kvafikaciju djela.

Name

N.O

12.03.2018 22:29

Sluzbeno ili odgovorno lice. Nije samo sluzbeno lice. Jeste li citali kvalifikaciju djela?

Name

DR

06.03.2018 23:04

Jedan od optuzenih negdje rece kako ih sada nazivaju monstrumima, cudovistima i ne znam cim jos, pa "gospodo" optuzeni po svemu ovome sto citam po medijima, mogu vam reci da vam ti nazivi i prilice. Jeste li vi izucavali pedagogiju? Psihologiju? Kako i gdje ste vi dobili tu diplomu? Slavko dragi, ti si junak, od tebe svi trebaju mnogo da nauce, a pogotovo ovi pedagozi. Budi jak kao i do sada, cijeli svijet je uz tebe.

ODGOVORITE
Name

Doc

07.03.2018 08:51

Vidi se po komentaru da si neki iskusan prosvjetni radnik. Svaka cast, tako govore samo iskusni ljudi...jesu monstrumi, sram ih i stid bilo, sto su strepili za bezbjednost djeteta, sram, sram ih bilo. Trebas licno otici kod tih monstruma i objasniti im kako treba da rade, posto su vjerovatno i diplome kupili.

Name

Pravda

07.03.2018 12:03

Pratim objave Bojana Bajica, javnog zastupnika djeteta, i jasno je da je krivo rukovodstvo skole i tadasnji direktor Branko Papic. Problem je sto je sadasnji direktor Tatomir Elez nastavio istim putem i obmanjuje ministra Daneta Malesevica , a isti ga stiti jer su clanovi DNS-a. Sta ce jadnici kad je politika vaznija od prava djeteta.

ODGOVORITE