Муриња баш брига за Амере и Енглезе!

Узео 1. 900. 000 евра за четири дана од Путинове машинерије! Португалац баш наплатио име и знање.

Фудбал 09.03.2018 | 09:00
Муриња баш брига за Амере и Енглезе!
Жозе Мурињо је дебело наплатио тренерско име за предстојећи Мундијал.

Португалац ће током Светског првенства у Русији радити четири дана као стручни консултант за ТВ станицу Раша Тудеј и све то ће наплатити са неверовазних 1.900.000 евра! Не постоји нека прецизна евиденција колико су стручњаци у фудбалу наплаћивали рад на телевизији, али тешко да је неко пре Муриња потписао овакав уговор.

“Сречан сам што сам се продружио тму Раша Тудеја. Једва чекам поечтак СП у Русији и да поделим неке моје погледе на игру са гледаоцима”, рекао је Мурињо.

Раша Тудеј је медијски пројекат Кремља и Владимира Путина као одговор на западне медијске сервисе ЦНН, ББЦ и остале који једнострано извештавају о глобалним дешавањима и углавном сатанизују Русију. Москва је овај медијски пројекат покренула 2006. године и од тада у њега упумпала огромне количине новца да би добила своју верзију једнотсране пропаганде за остатак света, па се канал емитује на десетинама различитих језика. Раша Тудеј је постала толики трн у оку западној јавности да је у Америци недавно донесен закон како би се овај медиј регистровао као “страна агентура”, а бројни кабловски оператири у САД су га скинули са програма.

Мундијал у Русији наредног лета је велика шанса за ширење пропаганде из Русије, али и за овај медиј да још више ојача свој утицај. Пре Муриња, уговоре као стручни сарадници су потписали и двојица бивших асова из Премијер лиге: Стен Колимор и Петер Шмајхел.

Мурињо ће зарађивати 450.000 евра по дану коментарисања. Познато је да ће коментарисати први дан Мундијала и мечеве у групи, а за финале ће се укључити путем видео-линка. Имао је и понуде енглеских гиганата ББЦ и ИТВ, али је изабрао понуду из Русије.

И изазвао поприличан гнев и осуду бројних новинара на Острву који колеге из Раша Тудеја сматрају “оличењем зла” како су то неки од њих написали на Твитеру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар