Murinja baš briga za Amere i Engleze!

Uzeo 1. 900. 000 evra za četiri dana od Putinove mašinerije! Portugalac baš naplatio ime i znanje.

Fudbal 09.03.2018 | 09:00
Murinja baš briga za Amere i Engleze!
Žoze Murinjo je debelo naplatio trenersko ime za predstojeći Mundijal.

Portugalac će tokom Svetskog prvenstva u Rusiji raditi četiri dana kao stručni konsultant za TV stanicu Raša Tudej i sve to će naplatiti sa neverovaznih 1.900.000 evra! Ne postoji neka precizna evidencija koliko su stručnjaci u fudbalu naplaćivali rad na televiziji, ali teško da je neko pre Murinja potpisao ovakav ugovor.

“Srečan sam što sam se prodružio tmu Raša Tudeja. Jedva čekam poečtak SP u Rusiji i da podelim neke moje poglede na igru sa gledaocima”, rekao je Murinjo.

Raša Tudej je medijski projekat Kremlja i Vladimira Putina kao odgovor na zapadne medijske servise CNN, BBC i ostale koji jednostrano izveštavaju o globalnim dešavanjima i uglavnom satanizuju Rusiju. Moskva je ovaj medijski projekat pokrenula 2006. godine i od tada u njega upumpala ogromne količine novca da bi dobila svoju verziju jednotsrane propagande za ostatak sveta, pa se kanal emituje na desetinama različitih jezika. Raša Tudej je postala toliki trn u oku zapadnoj javnosti da je u Americi nedavno donesen zakon kako bi se ovaj medij registrovao kao “strana agentura”, a brojni kablovski operatiri u SAD su ga skinuli sa programa.

Mundijal u Rusiji narednog leta je velika šansa za širenje propagande iz Rusije, ali i za ovaj medij da još više ojača svoj uticaj. Pre Murinja, ugovore kao stručni saradnici su potpisali i dvojica bivših asova iz Premijer lige: Sten Kolimor i Peter Šmajhel.

Murinjo će zarađivati 450.000 evra po danu komentarisanja. Poznato je da će komentarisati prvi dan Mundijala i mečeve u grupi, a za finale će se uključiti putem video-linka. Imao je i ponude engleskih giganata BBC i ITV, ali je izabrao ponudu iz Rusije.

I izazvao popriličan gnev i osudu brojnih novinara na Ostrvu koji kolege iz Raša Tudeja smatraju “oličenjem zla” kako su to neki od njih napisali na Tviteru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar