Ђукићу прекипело: Рођен сам у је***ом Штитару, дрипац сам као и ви!

Тренер фудбалског клуба Партизан Мирослав Ђукић рекао је да не види зашто би дао оставку, а поједине медијске натписе називао је "џукачким и дрипачким".  Ђукић: Не идем, штампа је џукачка! Тренер Партизана Мирослав Ђукић каже да има снаге и знање да са екипом изађе из проблема, негира да постоји одштетна клаузула у уговору. "Нико ми није тражио оставку, нити смо разговарали на ту тему", рекао је Ђукић. О дрипцима. . .

Фудбал 06.03.2018 | 21:15
Ђукићу прекипело: Рођен сам у је***ом Штитару, дрипац сам као и ви!
Много више од онога што је имао да каже о утакмици против Рада у сриједу, у 26. колу Суперлиге, новинаре и навијаче Патизана занимало је шта тренер Мирослав Ђукић има да каже о:

а) причама да одлази са мјеста тренера;

б) гласинама да је већ "бивши" и да ли је заиста било преговора о одласку;

в) тренутној форми тима и како је побољшати;

д) шта је сада циљ Партизана, јер је титула, практично, предана Црвеној звезди.

На конференцији за новинаре у Спортском центру "Телеоптик" у Земуну, Ђукић је одговарао на ова питања, али је, заправо, поновио све оно што је већ рекао послије пораза од нишког Радничког (а и много раније, још јесенас). Мада је данас био у издању у каквом га до сада нисмо видјели.

"Не видим зашто бих давао оставку. Способан сам да са екипом изађем из ових проблема, радим на томе. У фудбалу понекад ствари не зависе од вас, постоје они који то мере. Поштено радим свој посао и тако ћу га радити до последњег дана", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Медији су преносили да Ђукић више неће бити тренер после пораза од Радничког у Нишу, после ког Партизан у Суперлиги заостаје 14 бодова за водећом Црвеном звездом.

Ђукић је навео да није разговарао ни са ким из управе клуба и да нико од њега није тражио да поднесе оставку.

Он је рекао да је управа вероватно причала с другим тренерима, али да су то "нормалне ствар" јер је цео живот у фудбалу и зна како фудбал функционише.

Такође, истакао је да писања у медијима "нису истинита" везано за то да је клаузула у случају отказа 600.000 евра и користио је погрдне речи.

"Многе ствари што се протежу по новинама нису истините, невероватне су. Намештено да људи иду по мене, у држави где је плата 300 евра, некоме залепите да треба да га исплате 600.000. То је безобразно, да не кажем џукачки, дрипачки. То је лаж, невероватне ствари. Тај који је то написао је преварант", казао је Дјукић и додао да не чита текстове, већ само наслове.

Он је навео да ће се поздравити са свима када буде одлазио из Партизана.

"Нисам рођен у сунчаној Валенсији, рођен сам у ј***ном Штитару, дрипац сам као и ви. Одрастао сам на земљаном путу, нисмо имали асфалт, телевизор и струју. Не бојим се никога, ни да кажем истину и погледам у очи", рекао је Дјукић обраћајући се новинарима.

Некадашњи репрезентативац је истакао да "поштено ради свој посао" и да се "никога не боји", као и да покушава да екипу врати на прави колосек.

"Победе су лек за све. Свестан сам да у Партизану вреде победе. Екипа ме подржава и покушавам да из ње извучем максимум. Не успевамо да удјемо у позитивну динамику и имамо проблем са самопоуздањем. На муци се познају јунаци и публика то треба да препозна и подржи екипу", додао је.

Рекао је да је "сигуран" у то да има подршку играча.

Он је казао да се после победа "не диже", а после пораза "не пада".

"Нисам се дизао после Видеотона, Скендербега... Сада не падам у депресију када причају да немам појма. Знам где сам у животу, шта ми је посао и то радим. Не могу неке новине да ме таласају, имам 52 године, прошао сам многе ситуације и знам у сваком тренутку где се налазим", рекао је Ђукић.

Партизан ће у наредној утакмици играти против Рада, а новинаре је занимало да ли ће то бити "бити или не бити" за њега.

"Од треће утакмице је бити или не бити за мене, од тад се чују повици 'Ђукићу одлази'. То није ништа ново, то није додатни притисак", рекао је тренер Партизана.

Он је казао да је "увек знао где му је место и ко је", када су му викали да је "мајстор и да нема појма".

Ђукић је навео да би га "било срамота" да говори о одбрани титуле шампиона Србије.

"Било би ме срамота да причам о титули када смо на 14 бодова (заостатка). То је као да оном у шок соби питате да ли ће да ради истрчавања на 100 метара. Постоји процес, прво морамо да смањимо разлику и покушамо да нападнемо лигу. У овом моменту треба да победимо Рад и онда размишљамо о нечему вишем. Као што сам био део успеха у Европи, тако сам и део кривице. Све делим са екипом и увек сам са њима. Заједно смо у свему и цео живот сам живео по тим правилима. Играчима замерам исто што и себи, што нисмо успели да победјујемо. Партизан живи од победа", рекао је Ђукић.

Новинари су га на крају конференције питали да ли му је криво због ружних речи које је изговорио.

"Понекад морате да се браните. Покушавам у суштини да будем умерен, тражим поштовање. Не желим никога да увредим, али када видим да неко иде по мене, постајем звер, као и ти што ме нападају, браним се рукама, ногама, ноктима. Не могу да дозволим да неки дрипац каже нешто што није истина. Тражиш моју смену зато што сам изгубио. Имаш право, али не могу да дозволим да кажеш нешто што није тачно, што је тенденциозно и иде циљано", казао је он.

Мирослав Ђукић ће бити на клупи Партизана у среду од 15.30 на утакмици против Рада у 26. колу Супер лиге Србије.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар