А шта ћемо са Алексисом Санчезом?

Још један проблем за Жозеа Муриња. . .

Фудбал 08.03.2018 | 18:00
А шта ћемо са Алексисом Санчезом?
Ишчупали су се из тешке ситуације и могу релативно задовољни да буду на Олд Трафорду. Никако је смеју да се препусте еуфорији. Јер упркос победи после два гола заостатка на гостовању код Кристал Паласа, више је него јасно да се Манчестер јунајтед и даље мучи. Парадоксално, баш зато што двојица најскупљих играча, они који би требало да вуку напред цео тим, не дају оно што се од њих очекује. О Полу Погби прича се већ месецима, али после утакмице на Селхурст Парку све више пажње придаје се и играма - лошим прилично -Алексиса Санчеза.

Против Паласа играч за кога смо до пре два месеца били убеђени да може да донесе корист било ком тиму на планети био је, будимо реални, очајан. Као да Жозе Мурињо ни њему не успева да пронађе праву позицију. Није још решио ни Погбу, а сада му се проблеми већ гомилају. И то озбиљни.

Само један гол и две асистенције за Санчеза, и те две асистенције у купу. Много се више очекивало од играча који је сам  на леђима носио Арсенал, какав-такав. У Манчестеру не личи на себе. Компликује , греши у серијама, као да се судара са принципима на којима је постављен овај Јунајтед.

На Селхурсту је првих 45 минута провео је на левој страни терена, видео се само када је лопте предавао противнику. Потом је померен више ка центру игралишта, није било помака.

“Лош је био. Покушавао је да одиграва дупле пасове на 40 метара од гола. Није он опасан ту. Он не најбољи када је на левом крилу, када напада противничке дефанзивце“, коментарише Гери Невил за Скај.

Статистика не иде у прилог Чилеанцу. У Паласовом казненом простору имао је само три додира са лоптом. Фудбалер који је кроз целу каријере сејао панику у противничким редовима на Селхуртсу је био део Јунајтедових проблема. Баш је он упропастио превише акција. Још у зачетку. Јер је покушавао да води лопту, да глуми плејмејкера што у суштини није. Противницима је - веровали или не - поклонио чак 34 лопте! Против Хадерсфилда и Њукасла - 36! Да је било који други играч, па и да буде у реду, али од Алексиса се једноставно очекује увек и само најбоље. Ово сада је далеко од тога.

Додуше, јесте Санчезов пас ка Хуану Мати био увод у победнички гол Немање Матића, али на острву се с правом питају: зар не би требало да је ситуација обрнута?

“Јунајтедова крила и десетке би и требало да буду играчи који могу брзо да пренесу лопту од једног до другог шеснаестерца, али сада кад су ту Марсијал, Рашфорд, Лингард, Санчез, па и Лукаку... Просто морају да пронађу начин како да функционишу заједно. Мата је био тај који је умео да стане на лопту, да их све повеже, да контролише игру, донесе праву одлуку“.

Међутим, код Муриња, који све чешће игра у формацији 4-3-3, место за класичну десетку није резервисано.Мата онда може да иде на десну страну. Алексис? Опција је и да Јунајтед игра са два шпица, да Санчезбуде поред Ромелуа Лукакуа. Био би ближе противничком голу, био би мање ризичан са тим изгубљеним лоптама кад је ближе својој половини терена.

“Пробао га је Жозе свуда, а није заиста успело. Само мислим да морају да га изваде из средине терена“, сматра Невил.

Кључен део сезоне. Јунајтед није сигуран ни за пласман у Лигу шампиона. Санчез у препознатљивој форми много би помогао.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар