A šta ćemo sa Aleksisom Sančezom?

Još jedan problem za Žozea Murinja. . .

Fudbal 08.03.2018 | 18:00
A šta ćemo sa Aleksisom Sančezom?
Iščupali su se iz teške situacije i mogu relativno zadovoljni da budu na Old Trafordu. Nikako je smeju da se prepuste euforiji. Jer uprkos pobedi posle dva gola zaostatka na gostovanju kod Kristal Palasa, više je nego jasno da se Mančester junajted i dalje muči. Paradoksalno, baš zato što dvojica najskupljih igrača, oni koji bi trebalo da vuku napred ceo tim, ne daju ono što se od njih očekuje. O Polu Pogbi priča se već mesecima, ali posle utakmice na Selhurst Parku sve više pažnje pridaje se i igrama - lošim prilično -Aleksisa Sančeza.

Protiv Palasa igrač za koga smo do pre dva meseca bili ubeđeni da može da donese korist bilo kom timu na planeti bio je, budimo realni, očajan. Kao da Žoze Murinjo ni njemu ne uspeva da pronađe pravu poziciju. Nije još rešio ni Pogbu, a sada mu se problemi već gomilaju. I to ozbiljni.

Samo jedan gol i dve asistencije za Sančeza, i te dve asistencije u kupu. Mnogo se više očekivalo od igrača koji je sam  na leđima nosio Arsenal, kakav-takav. U Mančesteru ne liči na sebe. Komplikuje , greši u serijama, kao da se sudara sa principima na kojima je postavljen ovaj Junajted.

Na Selhurstu je prvih 45 minuta proveo je na levoj strani terena, video se samo kada je lopte predavao protivniku. Potom je pomeren više ka centru igrališta, nije bilo pomaka.

“Loš je bio. Pokušavao je da odigrava duple pasove na 40 metara od gola. Nije on opasan tu. On ne najbolji kada je na levom krilu, kada napada protivničke defanzivce“, komentariše Geri Nevil za Skaj.

Statistika ne ide u prilog Čileancu. U Palasovom kaznenom prostoru imao je samo tri dodira sa loptom. Fudbaler koji je kroz celu karijere sejao paniku u protivničkim redovima na Selhurtsu je bio deo Junajtedovih problema. Baš je on upropastio previše akcija. Još u začetku. Jer je pokušavao da vodi loptu, da glumi plejmejkera što u suštini nije. Protivnicima je - verovali ili ne - poklonio čak 34 lopte! Protiv Hadersfilda i Njukasla - 36! Da je bilo koji drugi igrač, pa i da bude u redu, ali od Aleksisa se jednostavno očekuje uvek i samo najbolje. Ovo sada je daleko od toga.

Doduše, jeste Sančezov pas ka Huanu Mati bio uvod u pobednički gol Nemanje Matića, ali na ostrvu se s pravom pitaju: zar ne bi trebalo da je situacija obrnuta?

“Junajtedova krila i desetke bi i trebalo da budu igrači koji mogu brzo da prenesu loptu od jednog do drugog šesnaesterca, ali sada kad su tu Marsijal, Rašford, Lingard, Sančez, pa i Lukaku... Prosto moraju da pronađu način kako da funkcionišu zajedno. Mata je bio taj koji je umeo da stane na loptu, da ih sve poveže, da kontroliše igru, donese pravu odluku“.

Međutim, kod Murinja, koji sve češće igra u formaciji 4-3-3, mesto za klasičnu desetku nije rezervisano.Mata onda može da ide na desnu stranu. Aleksis? Opcija je i da Junajted igra sa dva špica, da Sančezbude pored Romelua Lukakua. Bio bi bliže protivničkom golu, bio bi manje rizičan sa tim izgubljenim loptama kad je bliže svojoj polovini terena.

“Probao ga je Žoze svuda, a nije zaista uspelo. Samo mislim da moraju da ga izvade iz sredine terena“, smatra Nevil.

Ključen deo sezone. Junajted nije siguran ni za plasman u Ligu šampiona. Sančez u prepoznatljivoj formi mnogo bi pomogao.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar