Мајка и син чудно страдали код куће

Најновије жртве снежне олује у САД су 50-годишња жена и њен седмогодишњи син, који су страдали у Калифорнији када се на њих сручио снег с крова њихове викендице.

Свијет 06.03.2018 | 13:42
Мајка и син чудно страдали код куће
Они су пронађени под снегом на само корак од улазних врата викендице, а власти северне Калифорније оцењују да је реч о чудној несрећи.



Из канцеларије шерифа у округу Алпајн кажу да су Олга Перковић (50) и њен син Арон Гудштај били на скијању у Кирквуду, а при повратку кући велика количина снега, отприлике величине приколице, обрушила се с крова и затрпало их је са скоро метар снега.
 
Снажна олуја која је погодила источни део САД, до сада је однела најмање девет живота, а 1,5 милиона људи остало је без струје.

Олуја је изазвала поплаве и обарала дрвеће, а забележени су налети ветра од 145 километара на сат.

Гувернери америчких држава Масачусетса и Њујорка прогласили су ванредно стање, а раније су то урадили гувернери Мериленда и Вирџиније. Национала служба за време јавља да су данас ветрови ослабили, а да постоји могућност да ће високе плиме погодити Мајн, Масачусетс, Роуд Ајленд и Лонг Ајленд.

Међу погинулима су два дечака - шестогодишњак из Вирџиније и 11-годишњак из државе Њујорк, а дрвеће које је у налету олује падало усмртило је и два мушкарца из Вирџиније и Њупорта, док је 77-годишња жена настрадала испред своје куће код Балтимора.

Нова олуја названа је "Виндмагедон", захватила је подручје од Северне Каролине до Мејна.

Фотографије и снимци палог дрвећа објављене су у великом броју на друштвеним мрежама.

Авиокомпаније су на североистоку САД отказале више од 2.800 летова, док су аеродроми у граду Њујорку у скоро потпуном застоју. Федерална влада затворила је на један дан све канцеларије у зони Вашингтона

(Тањуг/Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар