Majka i sin čudno stradali kod kuće

Najnovije žrtve snežne oluje u SAD su 50-godišnja žena i njen sedmogodišnji sin, koji su stradali u Kaliforniji kada se na njih sručio sneg s krova njihove vikendice.

Svijet 06.03.2018 | 13:42
Majka i sin čudno stradali kod kuće
Oni su pronađeni pod snegom na samo korak od ulaznih vrata vikendice, a vlasti severne Kalifornije ocenjuju da je reč o čudnoj nesreći.Iz kancelarije šerifa u okrugu Alpajn kažu da su Olga Perković (50) i njen sin Aron Gudštaj bili na skijanju u Kirkvudu, a pri povratku kući velika količina snega, otprilike veličine prikolice, obrušila se s krova i zatrpalo ih je sa skoro metar snega.
 
Snažna oluja koja je pogodila istočni deo SAD, do sada je odnela najmanje devet života, a 1,5 miliona ljudi ostalo je bez struje.

Oluja je izazvala poplave i obarala drveće, a zabeleženi su naleti vetra od 145 kilometara na sat.

Guverneri američkih država Masačusetsa i Njujorka proglasili su vanredno stanje, a ranije su to uradili guverneri Merilenda i Virdžinije. Nacionala služba za vreme javlja da su danas vetrovi oslabili, a da postoji mogućnost da će visoke plime pogoditi Majn, Masačusets, Roud Ajlend i Long Ajlend.

Među poginulima su dva dečaka - šestogodišnjak iz Virdžinije i 11-godišnjak iz države Njujork, a drveće koje je u naletu oluje padalo usmrtilo je i dva muškarca iz Virdžinije i Njuporta, dok je 77-godišnja žena nastradala ispred svoje kuće kod Baltimora.

Nova oluja nazvana je "Vindmagedon", zahvatila je područje od Severne Karoline do Mejna.

Fotografije i snimci palog drveća objavljene su u velikom broju na društvenim mrežama.

Aviokompanije su na severoistoku SAD otkazale više od 2.800 letova, dok su aerodromi u gradu Njujorku u skoro potpunom zastoju. Federalna vlada zatvorila je na jedan dan sve kancelarije u zoni Vašingtona

(Tanjug/Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar