У Мостару данас трилатерала

Председник Србије Александар Вучић боравиће данас у Мостару где ће бити одржан трилатерални састанак Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Босна и Херцеговина 06.03.2018 | 07:37
У Мостару данас трилатерала
Према најави из Мостара, три члана Председништва БиХ - председавајући Драган Човић, и чланови - Бакир Изетбеговић и Младен Иванић, дочекаће најпре председника Вучића, а затим и председницу Хрватске Колинду Грабар Китаровић испред седишта хрватског члана Председништва БиХ.

Трилатерлани састанак треба да почне у подне. У исто време биће одржан и неформални састанак шефова дипломатије три земље. Након тога предвиђен је састанак чланова Председништва БиХ, председника Хрватске и Србије са министрима спољних послова. 

Након тог састанка предвиђено је да се медијима обрате Вучић, Човић и Грабар-Китаровић. 

Трочлано Председништво БиХ у част председнице Хрватске и председника Србије приредиће радни ручак. 

Уочи трилатералног састанка Човић у ексклузивном интервјуу Тањугу каже да очекује континуитет претходних разговора, вођених у Београду, а потом и у Загребу. "Очекујем континуитет претходних разговора, како би на неки начин предупредили искушења која су пред нама, земљама југоисточне Европе, када је у питању европски пут и све што је постављено пред нас, а посебно решавање међудржавних питања. Ту пре свега мислим на гранично питање", каже Човић. 

Ово је, како каже, прилика да се комплетна европска перспектива заједнички размотри и види како једни другима могу да помогну. Човић поручује и да би било добро ако би бошњачки члан Председништва направио добар искорак према Србији. 

Нада се да се у Мостару неће десити изненађење попут оног у Београду, када је бошњачки члан Председништва практично одустао од договора. Човиц каже и да ће једна од тема сутрашњег састанка бити и питање границе између Босне и Херцеговине и Србије.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бања лука

06.03.2018 06:54

Не дај бака ни метар наше земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

06.03.2018 08:47

Неће се десити ништа значајно, јер да би се то десило, треба доћи до промјене свих политика, пошто су све погрешне. Вјероватно ће Човић драмити о угртожености Хрвата, а Чоколинда ће то подржати. Вучић ће драмити око границе на Дрини и обавезно ће поменути своју спаљену кућу у Бугојну, као да многој сиротињи нису порушене куће. Бакир ће фркисати око Мостара, и неких питања у РС, а странка му се распада. Питање граница рјешавају стручне комисије, а не ови циркусанти.

Name

Сарајево

06.03.2018 08:49

Дај им Бакире,свакако је то све стара Српска земља..

Name

x25

06.03.2018 07:04

Је ли ово наставак разговора из деведесетих. Само напријед, до последњег!

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

06.03.2018 07:06

А баја, ђе он ? Не може то тако, човић ће морат бранит интересе Срба у БиХ. Он је Бранитељ, ал ХВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

06.03.2018 07:32

Јос једно прегласавање али овај пут са стране хрвата и срба против босњака а онда СПЕКТАКЛ.... Е мој глупи народе НИКАД са оваквим политицарима овдје мира неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.03.2018 08:05

@ Никола Не узбуђујте се јер њих петеро су обичне марионете које ни у WЦ не иду док не питају менторе а да одлучују о нечему битном нема теорије!

Name

тузла

06.03.2018 07:39

Незнам ста они састанце толико ,у БиХ када они имају пуно,своји проблема да рјесавају.Боље да оставе Босну на миру да им се не разбије о главу.Велики су то дусмани Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.03.2018 08:11

Оставили би они Босну на миру,али Босна не оставље њих на миру.

Name

Сократ

06.03.2018 07:48

Ух јеботе, хоцел Југа у малом опстати? Хоцел негација бити неутралисана кроз двоструку негацију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

06.03.2018 11:00

ето сад це након овог састанка потеци мед и млијеко. Иста су они багра а народ глуп па их трпи.

ОДГОВОРИТЕ