U Mostaru danas trilaterala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Mostaru gde će biti održan trilateralni sastanak Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bosna i Hercegovina 06.03.2018 | 07:37
U Mostaru danas trilaterala
Prema najavi iz Mostara, tri člana Predsedništva BiH - predsedavajući Dragan Čović, i članovi - Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, dočekaće najpre predsednika Vučića, a zatim i predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Trilaterlani sastanak treba da počne u podne. U isto vreme biće održan i neformalni sastanak šefova diplomatije tri zemlje. Nakon toga predviđen je sastanak članova Predsedništva BiH, predsednika Hrvatske i Srbije sa ministrima spoljnih poslova. 

Nakon tog sastanka predviđeno je da se medijima obrate Vučić, Čović i Grabar-Kitarović. 

Tročlano Predsedništvo BiH u čast predsednice Hrvatske i predsednika Srbije prirediće radni ručak. 

Uoči trilateralnog sastanka Čović u ekskluzivnom intervjuu Tanjugu kaže da očekuje kontinuitet prethodnih razgovora, vođenih u Beogradu, a potom i u Zagrebu. "Očekujem kontinuitet prethodnih razgovora, kako bi na neki način predupredili iskušenja koja su pred nama, zemljama jugoistočne Evrope, kada je u pitanju evropski put i sve što je postavljeno pred nas, a posebno rešavanje međudržavnih pitanja. Tu pre svega mislim na granično pitanje", kaže Čović. 

Ovo je, kako kaže, prilika da se kompletna evropska perspektiva zajednički razmotri i vidi kako jedni drugima mogu da pomognu. Čović poručuje i da bi bilo dobro ako bi bošnjački član Predsedništva napravio dobar iskorak prema Srbiji. 

Nada se da se u Mostaru neće desiti iznenađenje poput onog u Beogradu, kada je bošnjački član Predsedništva praktično odustao od dogovora. Čovic kaže i da će jedna od tema sutrašnjeg sastanka biti i pitanje granice između Bosne i Hercegovine i Srbije.

(Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

banja luka

06.03.2018 06:54

Ne daj baka ni metar naše zemlje.

ODGOVORITE
Name

Proleter

06.03.2018 08:47

Neće se desiti ništa značajno, jer da bi se to desilo, treba doći do promjene svih politika, pošto su sve pogrešne. Vjerovatno će Čović dramiti o ugrtoženosti Hrvata, a Čokolinda će to podržati. Vučić će dramiti oko granice na Drini i obavezno će pomenuti svoju spaljenu kuću u Bugojnu, kao da mnogoj sirotinji nisu porušene kuće. Bakir će frkisati oko Mostara, i nekih pitanja u RS, a stranka mu se raspada. Pitanje granica rješavaju stručne komisije, a ne ovi cirkusanti.

Name

Sarajevo

06.03.2018 08:49

Daj im Bakire,svakako je to sve stara Srpska zemlja..

Name

x25

06.03.2018 07:04

Je li ovo nastavak razgovora iz devedesetih. Samo naprijed, do poslednjeg!

ODGOVORITE
Name

modričanin

06.03.2018 07:06

A baja, đe on ? Ne može to tako, čović će morat branit interese Srba u BiH. On je Branitelj, al HVO.

ODGOVORITE
Name

Nikola

06.03.2018 07:32

Jos jedno preglasavanje ali ovaj put sa strane hrvata i srba protiv bosnjaka a onda SPEKTAKL.... E moj glupi narode NIKAD sa ovakvim politicarima ovdje mira nece biti.

ODGOVORITE
Name

075

06.03.2018 08:05

@ Nikola Ne uzbuđujte se jer njih petero su obične marionete koje ni u WC ne idu dok ne pitaju mentore a da odlučuju o nečemu bitnom nema teorije!

Name

tuzla

06.03.2018 07:39

Neznam sta oni sastance toliko ,u BiH kada oni imaju puno,svoji problema da rjesavaju.Bolje da ostave Bosnu na miru da im se ne razbije o glavu.Veliki su to dusmani Bosne.

ODGOVORITE
Name

re

06.03.2018 08:11

Ostavili bi oni Bosnu na miru,ali Bosna ne ostavlje njih na miru.

Name

Sokrat

06.03.2018 07:48

Uh jebote, hocel Juga u malom opstati? Hocel negacija biti neutralisana kroz dvostruku negaciju?

ODGOVORITE
Name

In

06.03.2018 11:00

eto sad ce nakon ovog sastanka poteci med i mlijeko. Ista su oni bagra a narod glup pa ih trpi.

ODGOVORITE