Побјегнеш из Арсенала и за само пет седмица процвјеташ!

Какав обрт у каријери француског дефанзивца. . .

Фудбал 07.03.2018 | 20:00
Побјегнеш из Арсенала и за само пет седмица процвјеташ!
Довољно је само пет недеља побећи из Арсенала и да ти се живот потпуно окрене. Набоље. Питајте Метјуа Дебишија (на фотографији у зеленом дресу)...

Дугогодишњи дефанзивац Арсенала је код Венгера скоро па нестао са фудбалске мапе, а онда је прешао у Сент Етјен и оживео! За само пет недеља је потпуно рехабилитовао каријеру Сент Етјену. Док његов бивши клуб проживљава трауматичне дане, Дебиши ужива у Сен Етјену.

Откако је дошао Сент Етјен, постао је сатндардан у одбрани заједно са још једним играчом који је оживео каријеру - Невеном Суботићем. Сент Етјен са њима у тиму није изгубио ниједан од пет мечева. Поред тога, Дебиши је дао гол на дебију у победи над Амијеном, а потом и изједначујући погодак у 90. минуту у љутом дербију против Лиона чиме је постао миљеник навијача. Толико му је све кренуло добро, да је опет и у најужем кругу кандидата за репрезентацију Француске!

А до пре месеца дана није знао ни где ће, ни шта ће... Иако је у Арсенал дошао 2014. године као репрезентативац Француске и велико појачање из Њукасла, направио је најгори потез у каријери. Само у првој сезони је одиграо десетак утакмица, а већ у другој је закуцан за клупу и на полусезони позајмљен Бордоу. Потом се вратио и годину по дана био трећепозивац у Арсеналу, одигравши у том периоду само осам утакмица у свим такмичењима. Венгер га је потпуно маргинализовао и у финишу зимског прелазног рока му чак дао одрешене руке да иде без обештећења.

Реаговао је Сент Етјен и добио врхунско појачање за џабе. Дебиши је сјајно почео каријеру у једном од највећих француских клубова.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар