Pobjegneš iz Arsenala i za samo pet sedmica procvjetaš!

Kakav obrt u karijeri francuskog defanzivca. . .

Fudbal 07.03.2018 | 20:00
Pobjegneš iz Arsenala i za samo pet sedmica procvjetaš!
Dovoljno je samo pet nedelja pobeći iz Arsenala i da ti se život potpuno okrene. Nabolje. Pitajte Metjua Debišija (na fotografiji u zelenom dresu)...

Dugogodišnji defanzivac Arsenala je kod Vengera skoro pa nestao sa fudbalske mape, a onda je prešao u Sent Etjen i oživeo! Za samo pet nedelja je potpuno rehabilitovao karijeru Sent Etjenu. Dok njegov bivši klub proživljava traumatične dane, Debiši uživa u Sen Etjenu.

Otkako je došao Sent Etjen, postao je satndardan u odbrani zajedno sa još jednim igračom koji je oživeo karijeru - Nevenom Subotićem. Sent Etjen sa njima u timu nije izgubio nijedan od pet mečeva. Pored toga, Debiši je dao gol na debiju u pobedi nad Amijenom, a potom i izjednačujući pogodak u 90. minutu u ljutom derbiju protiv Liona čime je postao miljenik navijača. Toliko mu je sve krenulo dobro, da je opet i u najužem krugu kandidata za reprezentaciju Francuske!

A do pre meseca dana nije znao ni gde će, ni šta će... Iako je u Arsenal došao 2014. godine kao reprezentativac Francuske i veliko pojačanje iz Njukasla, napravio je najgori potez u karijeri. Samo u prvoj sezoni je odigrao desetak utakmica, a već u drugoj je zakucan za klupu i na polusezoni pozajmljen Bordou. Potom se vratio i godinu po dana bio trećepozivac u Arsenalu, odigravši u tom periodu samo osam utakmica u svim takmičenjima. Venger ga je potpuno marginalizovao i u finišu zimskog prelaznog roka mu čak dao odrešene ruke da ide bez obeštećenja.

Reagovao je Sent Etjen i dobio vrhunsko pojačanje za džabe. Debiši je sjajno počeo karijeru u jednom od najvećih francuskih klubova.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar