Три кандидата за Бајернову клупу...

Двојици мањка искуства, Тухел изразити фаворит! Решиће се током овог месеца. . .

Фудбал 11.03.2018 | 23:30
Три кандидата за Бајернову клупу...
Пронела се чак и гласина о томе да у Минхену размишљају и о Фрајбурговом Кристијану Штрајху, али је можда и најбољи одговор дао он сам рекавши да су медији у везу са Бајерном већ довели толико тренера да би се увредио да њега нису поменули. Јуп Хајнкес је шаљиво додао: “Фрајбург је толико сладак градић да не могу да замислим да Штрајх оде одатле”. Али питање је остало отворено: ко ће бити нови тренер Бавараца када Хајнкес оде? На Алијанц арена ни Карло Анчелоти није прошао најбоље, јасно вам је онда колико је то захтеван посао. А неко мора и то да ради.

Анчелотијев условно речено неуспех учврстио је Баварце у ставу да је време да се ману експеримената и шансу поново дају домаћем тренеру. Отуд њих тројица на списку кандидата, с тим да је један “усвојени син” Немаца. Али кренимо редом.

ТОМАС ТУХЕЛ

Бивши тренер Борусије је први фаворит за Бајернову клупу и то зато што тако каже: Карл-Хајнц Румениге. А његова се слуша у Минхену. Додуше, овде клуб није јединствен. Председник Ули Хенес није баш за Тухелаи то због тога што сумња у његове људске квалитете. Тачније, Хенес у Тухелу не види харизму неопходну за рад у Бајерну. У друштву таквих асова није лако наметнути се као ауторитет. То је оно што брине председника, иако у строго фудбалском смисмлу и он сам верује да Тухел - може.  Још неколико ствари иду у Тухелову корист. Док је радио у Дортмунду Борусија је играла фудбал оку пријемчив. Такође, ни понуда није бог зна како богата. Од слободних стратега Тухел је једини који има и интернационално искуство. Са Борусијом је играо Лигу шампиона, памтиће се и они судари са Ливерпулом у четвртфиналу Лиге Европе. Донео је Борусији Куп, отишао је не због игре или резултата колико због лоших односа са директоромХанс Јоахимом Вацкеом, који није испунио обећање да ће на Вестфалену сачувати Матса Хумелса, Илкаја Гундогана и Хенриха Мхитарјана. Можда Хенеса брине и то што се Тухел не либи да одговори директорима?

НИКО КОВАЧ

Није то тај реноме, али свако ко иоле прати Бундеслигу пун је речи хвале за Ковача, који јесте Хрват, али и “домаћи тренер” пошто је рођен и одрастао у Берлину. После епизоде за кормилом репрезентације Хрватске, коју је преузео пред бараж са Исландом и потом одвео на Мундијал у Бразилу, доведен је у Франкфурт како би сачувао Ајнтрахт у Бундеслиги. У првој сезони је успео у том задатку, у другој се питање опстанка није постављало, сада се бори за пласман у Лигу шампиона! Важи за ауторитарног тренера, нема код њега врдања. Играо је за Бајерн од 2001. до 2003. године и у добрим је односима са Хенесом и спортским директором Хасаном Салихамиџићем. Минус - и то велики - је тај што ипак никада није играо Лигу шампиона, а у Минхену се не задовољавају само титулама на домаћој сцени. Желе да поново постану европска велесила.

РАЛФ ХАСЕНХУТЛ

Прославио се у Ахену који је довео из треће лиге на праг промоције у прву, али је отишао после уведених мера штедње. У елиту је на крају дошао са Инголштатом. Сада ради одличан посао у Лајцпигу, ове године је дебитовао и у тој Лиги шампиона. Вртоглав успион за свега неколико сезона. Такође је, од 2002. до 2004. године, био члан Бајерна, мада је играо за његов други тим. И сада се чини да му нешто недостаје за први тим најтрофејнијег немачког клуба. Штавише, Ралф Хасенутл сам каже да је још рано за њега на Алијанц Арени. Мада, то може да се промени. Бајерн се тешко одбија, а не зове сваки дан.

Тухел, па Ковач, па Хасенхутл. Баш тим редом. У Минхену воле да имају чисту ситуацију. Избегавају импровизацију. Очекује се зато да ће већ у марту преломити. Реално, кога год да изаберу довешће. Бајерн је то.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар