Павићевић: Нећемо устукнути пред Звездом!

Тренер Морнара се после победе над Цибоном изјаснио о шансама свог тима у полуфиналу плеј-офа.

Кошарка 07.03.2018 | 10:30
Павићевић: Нећемо устукнути пред Звездом!
Морнар је победивши Цибону у Загребу резултатом 79:82, поправио скор у АБА лиги на 13-8.

Коло пре краја такмичења, то значи да ће тим браће Павићевић освојити четврто место и пласирати се у плеј-оф са јасно израженом предношћу у односу на петопласирани Партизан (11-10), нарочито што црно-бели наредног викенда гостују Цедевити, а Морнар дочекује нејаки МЗТ.

Зато је после меча у дворани "Дражен Петровић" могла да се поведе прича о полуфиналној серији против Црвене звезде, на две победе, чији старт је заказан за 18. март.

Упитан какви су изгледи његовог тима у серији против актуелног регионалног шампиона, Михаило Павићевић одговорио је да Барани неће указати црвено-белима претерани респект.

"Звезда је фаворит читаве лиге и сигурно је да не можемо да јој претимо, али опет кажем - ми се не плашимо никог, макар то била и Звезда. И тако јака и са предношћу домаћег терена", рекао је стратег Морнара.

"Нећемо устукнути. Можемо чак и да изгубимо великом разликом, али будите сигурни да не идемо у тај меч да изгубимо што мање. Нисам такав тренер и никад нећу ни бити. Моја екипа неће тако играти".

Говорећи у једном даху, Павићевић је додао да га "не интересују имена".

"Поштујем сваког, али верујем у своју екипу. Ми играмо много добру кошарку и нема разлога да се плашимо ни једне Црвене звезде. Напашћемо их, да ли ће то бити довољно, видећемо. Али будите сигурни да идемо у Београд да играмо са њима".

Дуел Цибоне и Морнара имао је прилично буран ток, јер је домаћин у 9. минуту водио 27:13, а Морнар преокренуо на 42:63, тако да је парцијални резултат од његовог највећег заостатка до највеће предности био 50:15!

Међутим, "вукови са Тушканца" 28 секунди пре краја су пришли на 75:77, потом још три пута на "минус три". До преокрета, ипак, нису могли...

"У четвртој четвртини смо чекали крај и у том чекању је могло да се деси и да изгубимо утакмицу. На срећу, успели смо да је добијемо, што је битно за самопоуздање пред важне утакмице које су пред нама - против Остендеа (у осмини финала ФИБА Европа купа), али и пред плеј-оф АБА лиге", изјавио је Павићевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар