Pavićević: Nećemo ustuknuti pred Zvezdom!

Trener Mornara se posle pobede nad Cibonom izjasnio o šansama svog tima u polufinalu plej-ofa.

Košarka 07.03.2018 | 10:30
Pavićević: Nećemo ustuknuti pred Zvezdom!
Mornar je pobedivši Cibonu u Zagrebu rezultatom 79:82, popravio skor u ABA ligi na 13-8.

Kolo pre kraja takmičenja, to znači da će tim braće Pavićević osvojiti četvrto mesto i plasirati se u plej-of sa jasno izraženom prednošću u odnosu na petoplasirani Partizan (11-10), naročito što crno-beli narednog vikenda gostuju Cedeviti, a Mornar dočekuje nejaki MZT.

Zato je posle meča u dvorani "Dražen Petrović" mogla da se povede priča o polufinalnoj seriji protiv Crvene zvezde, na dve pobede, čiji start je zakazan za 18. mart.

Upitan kakvi su izgledi njegovog tima u seriji protiv aktuelnog regionalnog šampiona, Mihailo Pavićević odgovorio je da Barani neće ukazati crveno-belima preterani respekt.

"Zvezda je favorit čitave lige i sigurno je da ne možemo da joj pretimo, ali opet kažem - mi se ne plašimo nikog, makar to bila i Zvezda. I tako jaka i sa prednošću domaćeg terena", rekao je strateg Mornara.

"Nećemo ustuknuti. Možemo čak i da izgubimo velikom razlikom, ali budite sigurni da ne idemo u taj meč da izgubimo što manje. Nisam takav trener i nikad neću ni biti. Moja ekipa neće tako igrati".

Govoreći u jednom dahu, Pavićević je dodao da ga "ne interesuju imena".

"Poštujem svakog, ali verujem u svoju ekipu. Mi igramo mnogo dobru košarku i nema razloga da se plašimo ni jedne Crvene zvezde. Napašćemo ih, da li će to biti dovoljno, videćemo. Ali budite sigurni da idemo u Beograd da igramo sa njima".

Duel Cibone i Mornara imao je prilično buran tok, jer je domaćin u 9. minutu vodio 27:13, a Mornar preokrenuo na 42:63, tako da je parcijalni rezultat od njegovog najvećeg zaostatka do najveće prednosti bio 50:15!

Međutim, "vukovi sa Tuškanca" 28 sekundi pre kraja su prišli na 75:77, potom još tri puta na "minus tri". Do preokreta, ipak, nisu mogli...

"U četvrtoj četvrtini smo čekali kraj i u tom čekanju je moglo da se desi i da izgubimo utakmicu. Na sreću, uspeli smo da je dobijemo, što je bitno za samopouzdanje pred važne utakmice koje su pred nama - protiv Ostendea (u osmini finala FIBA Evropa kupa), ali i pred plej-of ABA lige", izjavio je Pavićević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar