''Кримоловци'': 273 позива

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ регистровали су у фебруару 273 позива на телефонској линији "Кримоловци", те од грађана запримили седам корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Босна и Херцеговина 05.03.2018 | 16:19
''Кримоловци'': 273 позива
Путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела примљена је 71 пријава, од чега 18 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и осталим кривичним дјелима, саопштено је из Сипе.

Од укупног броја примљених информација путем "Кримоловаца" и електронског обрасца, 25 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по осам је поступала и Сипа.

У извјештајном периоду пристигло је 20 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним путем "кримоловаца" или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Полицијски службеници Сипе дали су 64 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" - 080-020-505.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола незнановиц.

05.03.2018 17:05

Сада Додикова сипа хапси и одма пуста самосе срамоте имају суд и полицију тајкуне приватну дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ