''Krimolovci'': 273 poziva

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ registrovali su u februaru 273 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", te od građana zaprimili sedam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Bosna i Hercegovina 05.03.2018 | 16:19
''Krimolovci'': 273 poziva
Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela primljena je 71 prijava, od čega 18 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama i ostalim krivičnim djelima, saopšteno je iz Sipe.

Od ukupnog broja primljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 25 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po osam je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu pristiglo je 20 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem "krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici Sipe dali su 64 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080-020-505.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nikola neznanovic.

05.03.2018 17:05

Sada Dodikova sipa hapsi i odma pusta samose sramote imaju sud i policiju tajkune privatnu drzavu.

ODGOVORITE