"Шта да причам о Новици, погледајте бројке!"

Упитан за наступ капитена Партизана, Ненад Чанак прочитао његову статистику из утакмице против Будућности.

Кошарка 05.03.2018 | 16:15
"Шта да причам о Новици, погледајте бројке!"
Партизан је био у контраритму, Будућност је повећавала предност све до 18 поена разлике, али Новица Величковић није дао црно-белима да клону.

Сјајни крилни центар одиграо је маестрално у великој победи, обележеној и његовим учинком (28 поена), као и великим преокретом екипе Ненада Чанка.

После утакмице, тренер Партизана насмејао се на питање да коментарише Величковићеву игру.

"Погледајте статистику и све ће вам бити јасно... Шутирао је 9/10 из игре, 4/4 за три, 6/6 пенале... Имао је пет асистенција... Шта да коментаришем? Кад год смо имали проблем, поготово у првом полувремену и кад није ишла лопта, Вон није био у ритму, а Сани био изнуђен плејмејкер,спуштали смо лопту на ниски пост и Новица нас је држао. Драго ми је што показује да може да игра на врхунском нивоу. Мислим да је ово за МВП кола, мада нисам пратио детаљно", рекао је Чанак на конференцији за новинаре.

О значају утакмице говорио је у неколико, потпуно јасних реченица.

"Битно је за момке и битно је Партизан, да пре свега вратимо веру навијачима да можемо да играмо са водећим екипама у региону. Ја сам ту најмање битан", изјавио је Чанак.

"Била је ово битна победа за нас, да њом потврдимо успех из Купа и да докажемо да то није био тренутни бљесак тима. Знамо сви да резултатски није толико значајно, али нагласио сам већ неколико пута да Партизан има обавезу да до краја игра у сваком такмичењу, да заузме што боље место. У овом тренутку је наш плафон пето место и учинићемо све да га освојимо".

Црно-бели су наступили без Најџел Вилијамс Госа и Ђока Шалића.

"Гос је истегао мишић задње лоше, тренирао је све тренинге после доласка из Ниша, у среду је осетио проблем и покушали смо да то решимо. Бол постоји и даље, нисмо хтели у овом тренутку да форсирамо, јер једноставно није био спреман да игра. Надам се да ће до суботе и Цедевите бити све у реду. Ђоко Шалић исто је био ван строја, битан играч у ротацији, нисмо имали другу петицу, али смо успели да енергијом то компензујемо".

Коментаришући утакмицу, Чанак је рекао...

"Били смо и мало хендикепирани одсуством Најџела, у другом делу нисмо одустали, мало смо адаптирали одбрану на кретње Будућности. У првом делу смо примили много поена из игре 'један на један' и отпадањем на неким блокадама... У другом полувремену играли смо са повећаном енергијом, бољим прављењем фаулова и доминацијом у скоку. Пре свега смо имали много офанзивних скокова, поготово Гагић и успели смо да додатним самопоуздањем стигнемо разлику и на крају преломимо и добијемо. Сад изгледа лагано, али на клупи секунд траје као вечност", додао је Чанак.

Марко Чакаревић заиграо после неколико месеци.

"То је још један бенефит ове утакмице. Његовим увођењем нисам очекивао да направи нешто спектакуларно, знам колико је њему значило што је изашао на терен и то је још једна корист из овог меча", рекао је Чанак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар