"Šta da pričam o Novici, pogledajte brojke!"

Upitan za nastup kapitena Partizana, Nenad Čanak pročitao njegovu statistiku iz utakmice protiv Budućnosti.

Košarka 05.03.2018 | 16:15
"Šta da pričam o Novici, pogledajte brojke!"
Partizan je bio u kontraritmu, Budućnost je povećavala prednost sve do 18 poena razlike, ali Novica Veličković nije dao crno-belima da klonu.

Sjajni krilni centar odigrao je maestralno u velikoj pobedi, obeleženoj i njegovim učinkom (28 poena), kao i velikim preokretom ekipe Nenada Čanka.

Posle utakmice, trener Partizana nasmejao se na pitanje da komentariše Veličkovićevu igru.

"Pogledajte statistiku i sve će vam biti jasno... Šutirao je 9/10 iz igre, 4/4 za tri, 6/6 penale... Imao je pet asistencija... Šta da komentarišem? Kad god smo imali problem, pogotovo u prvom poluvremenu i kad nije išla lopta, Von nije bio u ritmu, a Sani bio iznuđen plejmejker,spuštali smo loptu na niski post i Novica nas je držao. Drago mi je što pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou. Mislim da je ovo za MVP kola, mada nisam pratio detaljno", rekao je Čanak na konferenciji za novinare.

O značaju utakmice govorio je u nekoliko, potpuno jasnih rečenica.

"Bitno je za momke i bitno je Partizan, da pre svega vratimo veru navijačima da možemo da igramo sa vodećim ekipama u regionu. Ja sam tu najmanje bitan", izjavio je Čanak.

"Bila je ovo bitna pobeda za nas, da njom potvrdimo uspeh iz Kupa i da dokažemo da to nije bio trenutni bljesak tima. Znamo svi da rezultatski nije toliko značajno, ali naglasio sam već nekoliko puta da Partizan ima obavezu da do kraja igra u svakom takmičenju, da zauzme što bolje mesto. U ovom trenutku je naš plafon peto mesto i učinićemo sve da ga osvojimo".

Crno-beli su nastupili bez Najdžel Vilijams Gosa i Đoka Šalića.

"Gos je istegao mišić zadnje loše, trenirao je sve treninge posle dolaska iz Niša, u sredu je osetio problem i pokušali smo da to rešimo. Bol postoji i dalje, nismo hteli u ovom trenutku da forsiramo, jer jednostavno nije bio spreman da igra. Nadam se da će do subote i Cedevite biti sve u redu. Đoko Šalić isto je bio van stroja, bitan igrač u rotaciji, nismo imali drugu peticu, ali smo uspeli da energijom to kompenzujemo".

Komentarišući utakmicu, Čanak je rekao...

"Bili smo i malo hendikepirani odsustvom Najdžela, u drugom delu nismo odustali, malo smo adaptirali odbranu na kretnje Budućnosti. U prvom delu smo primili mnogo poena iz igre 'jedan na jedan' i otpadanjem na nekim blokadama... U drugom poluvremenu igrali smo sa povećanom energijom, boljim pravljenjem faulova i dominacijom u skoku. Pre svega smo imali mnogo ofanzivnih skokova, pogotovo Gagić i uspeli smo da dodatnim samopouzdanjem stignemo razliku i na kraju prelomimo i dobijemo. Sad izgleda lagano, ali na klupi sekund traje kao večnost", dodao je Čanak.

Marko Čakarević zaigrao posle nekoliko meseci.

"To je još jedan benefit ove utakmice. Njegovim uvođenjem nisam očekivao da napravi nešto spektakularno, znam koliko je njemu značilo što je izašao na teren i to je još jedna korist iz ovog meča", rekao je Čanak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar