Чанак: Да вратимо вјеру навијачима да можемо с најбољима!

Тренер Партизана Ненад Чанак истакао је након победе над Будућности значај утакмице за тим.

Кошарка 05.03.2018 | 10:45
Чанак: Да вратимо вјеру навијачима да можемо с најбољима!
Црно-бели су у мечу без резултатскок императива савладали једног од претендената на титулу 94:83, иако су током првог полувремена имали и 18 поена заостатка.

"Битно је за момке и битно је Партизан да вратимо веру навијачима да можемо да играмо са водећим екипама. Ја сам најмање битан. Ово је битна победа за нас, да њом потврдимо успех из Купа и да докажемо да то није био тренутни бљесак тима. Знамо сви да резултатски није толико значајно, али нагласио сам већ неколико пута да Партизан има обавезу да до краја игра у сваком такмичењу, да заузме што боље место. У овом тренутку је наш плафон пето место и учинићемо све да га освојимо", рекао је Чанак.

Црно-бели су лоше почели утакмицу, одмах су ушли у велики заостатак, а у финишу првог полувремене на 32:50 је изгледало да је све решено.

"У првом делу смо примили много поена из игре један на један и отпадањем на неким блокадама. У другом полувремену играли смо са повећаном енергијом, бољим прављењем фаулова и доминацијом у скоку. Имали смо много офанзивних скокова, поготово Гагић и успели смо да додатним самопоуздањем стигнемо разлику и на крају преломимо и добијемо. Сад изгледа лагано, али на клупи секунд траје као вечност", каже тренер Партизана.

Посебно је импресиван био капитен Новица Величковић са 28 поена (9/10 из игре, 4/4 три) и пет асистенција.

"Шта да коментаришем, погледајте статистику и све ће вам бити јасно. Кад год смо имали проблем, поготово у првом полувремену и кад није ишла лопта, Вон није био у ритму, а Сани био изнуђен плејмејкер, спуштали смо лопту на ниски пост и Новица нас је држао. Драго ми је што показује да може да игра на врхунском нивоу. Мислим да је ово за МВП кола, мада нисам пратио детаљно", закључио је Чанак.

Партизан је против Будућности био ослабњен неиграњем једног од кључних играча Најџела Вилијамс-Госа.

"Гос је истегао мишић задње лоше, тренирао је све тренинге после доласка из Ниша, у среду је осетио проблем и покушали смо да то решимо. Бол постоји и даље, нисмо хтели у овом тренутку да форсирамо, јер једноставно није био спреман да игра. Надам се да ће до суботе и Цедевите бити све у реду. Ђоко Шалић исто је био ван строја, битан играч у ротацији, нисмо имали другу петицу, али смо успели да енергијом то компензујемо", рекао је Чанак.

Партизан има скор 11-10, а угостује још једном тиму који се бори за што бољу позицију пред плеј-оф – Цедевити (10. март).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар